Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ANPC va monta panouri informative în piețe pentru informarea consumatorilor

Noul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Claudiu Dolot, a lansat în consultare publică un proiect de ordin prin care vor fi montate la intrarea în piețele agroalimentare panouri informative pentru cumpărători.

Prin acest demers, președintele ANPC spune că se dorește ca atât comercianții, dar mai ales consumatorii să fie informați complet, corect și precis.
Pentru corecta informare a consumatorilor şi pentru a facilita accesul la informaţii, administratorul pieței va afișa, la loc vizibil, lângă orarul de funcţionare, la punctele principale de acces, un afiș care are rolul de informare a consumatorului, repectiv consiliere a comerciantului.

Afișul va conține informații prin care consumatorii vor afla că este important să se asigure că mijloacele de măsurare sunt verificate metrologic, potrivit reglementărilor legale. De asemenea, afișul va conține informații din care cumpărătorul va afla că prețul produselor trebuie să fie afișat vizibil și înscris într-o formă clară, iar denumirea produselor ce se comercializează trebuie să fie în limba română.

Claudiu Dolot

În ceea ce-i privește pe agenții economici, aceștia vor fi informați că pot să se adreseze Protecției Consumatorilor pentru consiliere.

Persoanele interesate pot studia proiectul de ordin și pot transmite propunerile și sugestiile cu privire la conținut, argumentate, pe adresa de e-mail: cabinet@anpc.ro.
Dorim emiterea acestui ordin și pentru a preîntâmpina situații existente în trecut, atunci când comercianții au oferit consumatorilor produse depozitate în condiții improprii, fără a asigura condiții optime de perisabilitate și trasabilitate, conform legislației în vigoare, precum și produse care prezentau informări incomplete sau incorecte, în raport cu denumirea, originea, respectiv traducerea în limba română pe etichetele de prezentare și de produs”, a declarat președintele ANPC.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ATP Trucks Automobile din Baia Mare anunță lansarea ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric românesc

Articolul următor

Cushman & Wakefield Echinox îşi extinde echipa de Land & Industrial prin recrutarea a doi specialiști cu o experiență cumulată de 22 de ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share