Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenor clujean, laureat al Global Business Hall of Fame

Inovatorul Cornel Amariei se numără printre laureații ediției din acest an a premiilor Global Business Hall of Fame (GBHF), acordate celor mai buni antreprenori și lideri de afaceri din ultimele două secole.

El a fost crescut de părinți cu dizabilități locomotorii, iar sora sa are și dizabilități cerebrale. Inspirat de experiența familiei sale, Amariei a înființat Lumen în 2020, un startup din Cluj care construiește ochelari care permit persoanele cu deficiențe de vedere să ducă o viață mai bună.

Având în vedere cei 40 de milioane de nevăzători și doar 20.000 de câini ghid în întreaga lume, Lumen a construit primul sistem care imită caracteristicile unui câine ghid pentru restul de cele 39 de milioane de persoane nevăzătoare.

Din 1975 până în 2009, Premiile GBHF, organizate de Junior Achievement, a desemnat 247 de laureați (fondatori de companii de succes, directori generali, pionieri ai industriei, editori). Fiecare a demonstrat angajament față de comunitățile lor – local și global – a inspirat tinerii care se pregătesc pentru angajare ori antreprenoriat.

Competiția acordă prioritate candidaților care activează în direcția îndeplinirii obiectivelor globale pentru dezvoltare durabilă, întărind convingerea tinerilor că au puterea necesară pentru a reprezenta o forță pentru binele global.

Nominalizații sunt grupați în două categorii: lider (profesionist la nivel executiv) și inovator (sub 40 de ani, cu spirit antreprenorial, orientat către comunitate). Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 100 de țări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Click Pro – Careu de avantaje pentru cultura porumbului

Articolul următor

Alianță Iași – Cluj pentru fabrica Antibiotice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share