Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alianță Iași – Cluj pentru fabrica Antibiotice

Producătorul de medicamente Antibiotice Iași va beneficia din 18 mai de serviciile de market maker al emitentului (MME) oferite de BRK Financial Group Cluj.

„Parteneriatul este o etapă importantă în raport cu obiectivul nostru de îmbunătățire a lichidității, minimizarea volatilității și creșterea performanței acțiunii, pentru a crea valoare pentru acționari și a atrage noi investitori. Dublarea cifrei de afaceri în următoarea perioadă reprezintă o țintă predilectă.

Expansiunea internațională e cel mai important demers al acționarilor companiei. Ținta noastră o reprezintă creșterea profitabilității afacerii și o realizăm prin investirea periodică a profitului în dezvoltarea produselor, cercetarea aplicativă, parteneriate durabile”, a declarat Ioan Nani, director general al Antibiotice.

„Vom cota cu un volum de minim 200.000 de acțiuni Antibiotice (atât pe sensul cumpărare, cât și pe sensul de vânzare) la un spread de maxim 3%, dar obiectivul nostru intern este să cotam cu un spread mediu în jurul valorii de 1,5%. Sperăm că demersurile noastre să se concretizeze într-o creștere a lichidității acțiunilor”, a declarat Monica Ivan, director general al BRK.

Intermediarul clujean BRK devine astfel MME al companiilor Antibiotice, Aages, Impact, MedLife, Romcarbon, Teraplast, Purcari Wineries și pentru obligațiunile IMP 26E. MME este un participant la sistemul de tranzacționare al Bursei de Valori București care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar.

BRK Financial Group, fosta Broker Cluj, are o activitate de bază structurată pe două direcții de afaceri: intermediere și tranzacționare. Antibiotice Iași este un producător român de medicamente generice. Din 1997, capitalizarea sa bursieră a crescut de la 24 la 336 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antreprenor clujean, laureat al Global Business Hall of Fame

Articolul următor

Oradea construiește copertine de protecție pentru trotinetele electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share