Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea construiește copertine de protecție pentru trotinetele electrice

Oradea Transport Local (OTL) SA a solicitat Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriulu (CMUAT) avizul pentru amplasarea de copertine de protecție pentru sistemul de încărcare a trotinetelor electrice pe trei amplasamente din municipiu, respectiv: în Parcul Salca – pe str. Meiului, pe malul Crișului – str. Sovata și pe Aleea Ștrandului.

OTL a obținut avizul favorabil al Arhitectului Șef pentru acest proiect. Structura copertinelor va fi una flotantă pe sol, pe un teren compactat cu dale lestare prefabricate. Profilele vor fi îmbrăcate în tablă din oțel, îndoită la muchii, iar învelitoarea din tablă metalică va avea forma de arc de cerc. În partea laterală se va pune policarbonat compact semitransparent dublat de folie roșie.

Curentul electric necesar va fi folosit de la tabloul electric al instalației de încărcare a trotinetelor.

În 2020, OTL Oradea a încercat să-i obișnuiască pe orădeni cu folosirea trotinetelor electrice. În acest sens, 20 de trotinete electrice și patru porturi de parcare-încărcare au fost puse în teste de OTL SA, în Oradea, în vederea implementării ofertei Trot-Or, care conține și câte 10 porturi pentru fiecare dintre cele patru docuri. Primul stand de andocare – încărcare din sistemul „TrotOR” s-a amplasat în Parcul Salca.

După modelul sistemelor din alte orașe, utilizatorii interesați să închirieze trotineta trebuie să descarce pe telefonul mobil aplicaţia „TrotOR” din Magazin Play sau App Store.
Clientul își downloadeaza aplicația după care primește un cod de instalare, prin sms. Din momentul acela, poate încărca o sumă de bani cu care va achita călătoria, la final.

Tarifele pentru închiriere sunt de 2 lei pentru pornire şi 12 lei pe oră. Posesorii cardurilor de călătorie OTL beneficiază de un discount de 20% din tarife, adică vor plăti 1,6 lei pentru pornire şi 9,6 lei pe oră.

Directorul economic al OTL SA, Romeo Nica, anunța că intenția OTL în această fază este de a familiariza potențialii clienți cu oferta. Ca atare, se așteaptă ca trotineta să fie folosită mai mult pentru divertisment decât ca mijloc de transport urban.

Trot-Or a costat 30.000 euro și a fost atribuit, prin licitație, firmei Urban Mobility Concept din Craiova, care a pus la dispoziția OTL trotineta, standurile, aplicația și serverul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alianță Iași – Cluj pentru fabrica Antibiotice

Articolul următor

Peste 650 de km de drumuri județene vor fi modernizate în județul Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share