Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electric Castle, amânat pe anul viitor

Organizatorii festivalului din incinta Castelului Banffy din Bonțida l-au reprogramat pentru 2022, anunțând și capetele de afiș pentru acesta.

“În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent de către autorități pentru perioada următoare, nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021.E nevoie de un an întreg de muncă pentru a planifica toate detaliile unui eveniment de o asemenea magnitudine. Situația pandemiei fluctuează, iar acest lucru duce la reprogramarea sau anularea turneelor artiștilor în toată Europa”.

Festivalul a fost amânat pentru perioada 13-17 iulie 2022, având ca headlinerii trupele Twenty One Pilots, Gorillaz & Deftones. Toate biletele vor rămâne valabile și vor exista opțiuni pentru restituirea banilor pe bilete, în cazul în care se dorește acest lucru.

“Chiar nu putem lăsa să treacă încă un an pe lângă noi și vom continua să lucrăm alături de autorități pentru a găsi soluții astfel încât să putem avea evenimente la vară. De la fani și toți cei care lucrează în această industrie, cu toții sperăm să ne putem bucura cât mai curând de concerte și festivaluri. Până atunci, aveți grijă de voi. Ne e tare dor de toată lumea”, au precizat organizatorii.

Electric Castle îmbină zone muzicale variate cum ar fi rock, reggae, hip hop, trap, muzică electronică sau indie cu tehnologia, cu arta alternativă, arta stradală și cultura. Ediția a șaptea i-a adus premiul Best Medium Sized Festival la European Festival Awards, categorie la care a fost nominalizat în fiecare an. Este primul festival din România care a adus translatori în limbajul semnelor pentru cei cu deficiențe de auz.

Castelul de la Bonțida este un monument arhitectural în stil baroc construit în sec. XV. Proprietarul actual este Katalin Banffy. Castelul a fost devastat în cel de-al doilea război mondial de către trupele germane, fiind neglijat în timpul perioadei comuniste.

Acum e administrat și restaurat de Fundația Transylvania Trust pentru a fi folosit drept centru cultural. Prin intermediul festivalului comunitatea din Bonțida generează un venit semnificativ. Mulți localnici și-au transformat casele în moteluri și pensiuni pe timpul festivalului pentru a le închiria festivalierilor.

Organizatorii au reușit să strângă bani pentru restaurarea castelului, reușind să restaureze acoperișul și să toarne planșee cu ajutorul festivalierilor, prin campania Give Me a Brick. Prin implicarea sponsorilor, terenul de sport al școlii locale a fost modernizat, fiind cumpărat mobilier pentru sălile de clasă. Sponsorizarea s-a ridicat la 70.000 de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorii din Cluj și Hunedoara, reuniți la mall

Articolul următor

Click Pro – Careu de avantaje pentru cultura porumbului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share