Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liberty Park se extinde cu șase clădiri

Campusul de tehnologie din zona Gării Cluj-Napoca va găzdui primele blocuri de locuințe, alături de alte trei noi clădiri de birouri.

Planul urbanistic zonal (PUZ) prevede parcelarea terenului de 4,5 ha pe care vor fi ridicate noile clădiri din Liberty Technology Park (LTP): două blocuri cu 250 de apartamente, trei imobile de birouri, o grădiniță. Acesta propune parcelarea terenului în șase loturi și realizarea unui ansamblu mixt.

Se prevede amenajarea terenului: spații verzi (plantații înalte, medii și joase), sistem de alei şi platforme pentru circulaţii auto și pietonale, stații pentru biciclete, mobilier urban, amenajări pentru joacă, odihnă și activităţi în aer liber compatibile, platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor pe patru fracții.

Clădirile de locuințe și birouri vor avea cinci etaje, plus unul retras, iar grădinița va fi cu un etaj. La subsoluri vor fi amenajate 1.000 de locuri de parcare. Investitorul va realiza un parc și loc de joacă, va moderniza stația de autobuz, va planta arbori de talie înaltă în zonă și va amenaja două stații de biciclete.

Compania imobiliară White Star Real Estate a cumpărat LTP, cu 40 de milioane de euro, de la Fribourg Development, fond deținut de fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza. Complexul include 18.000 mp de foste clădiri industriale, transformate în ultimii șase ani de Fribourg într-un parc tehnologic modern.

Cele cinci clădiri de birouri de clasa A sunt certificate ecologic BREEAM datorită tehnologiilor inovatoare și eficiente din punct de vedere energetic. Acestora li se adaugă cele 3 ha de teren prevăzute pentru dezvoltări viitoare. Printre chiriașii clădirilor se numărau Siemens, IBM, Majorel, Altran, Spherik Accelerator.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mirela Ciovică, noul Head of Leasing România al PPF Real Estate

Articolul următor

Colliers: tranzacții de 85 de milioane de euro in semestrul I

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share