Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stil industrial în apartamente transilvănene – Motivele pentru care merită să-l alegi 

Stil industrial în apartamente transilvănene – Motivele pentru care merită să-l alegi 


Stilul industrial este unul dintre stilurile de design folosite în prezent în amenajările interioare. Este mai des întâlnit în clădirile vechi unde spațiul este suficient, camerele foarte înalte fiind elemente definitorii ale acestuia. Sunt însă și mulți oameni care îl preferă în propriul apartament. 

 

Cu puțină imaginație orice loc poate fi transformat într-un loc al tău. Dacă ești unul dintre cei care preferă spațiile aerisite și moderne, stilul industrial este o variantă de luat în seamă și în același timp foarte practică. S-ar putea să nu-ți placă însă, dacă preferi culorile și nu te bucură ideea de lemn, fier, metal și cărămidă, toate în același loc. Secretul acestui stil este tocmai lipsa finisajelor, lucru care îl diferențiază de celelalte stiluri existente și tot el îl face să fie unic. De ce merită să-l alegi?

 

Iată câteva motive pentru alegerea stilului industrial

 

Materiale în formă brută

Stilul industrial presupune folosirea materialelor în forma lor brută (beton, fier, oțel, metal, cărămidă), fără a se interveni asupra lor. La fel și în cazul țevilor, stâlpilor sau ferestrelor, care sunt lăsate la vedere. 

 

Mobilier simplu

Piesele de mobilier sunt foarte simple, în linii drepte și lipsite de orice element decorativ. Se poate folosi mobilier din paleți, scaune cu picioare din fier, canapele cu brațe subțiri, iar patul să fie cât mai aproape de podea, de preferat fără cadru, sau unul din fier forjat. 

 

Cromatica este limitată, paleta fiind redusă la culori în nuanța lemnului și non-culori. O simplă masă de lemn poate sparge monotonia vizualului și poate schimba cu totul imaginea de ansamblu. Mobilierul poate fi recondiționat și refolosit, aducând un plus de originalitate încăperii. 

 

Corpuri de iluminat industriale 

 

Dacă există vreun stil în care să se pună foarte mult accent pe lumină, atât naturală, cât și ambientală, acesta este stilul industrial. În toată răceala peisajului, accesoriile de iluminat au rolul cel mai important: să creeze sentimentul de căldură și confort. Ele sunt realizate din metal, cu becuri din sticlă simplă cu lumină caldă și puternică. În gama Homelux.ro ai la dispoziție variante diverse pe care le poți include într-un stil industrial în orice fel de încăpere, unde se vor potrivi la fix. Ia în considerare și becurile decorative cu filet.  

 

Adaptabilitate 

 

Poți amenaja întregul apartament în stil industrial, de la bucătărie, dormitor și până la birou. O particularitate a acestui stil este elementul open space care creează continuitate și amintește de halele industriale devenite inspirație pentru apariția lui. 

Circulația este fluidizată și spațiul valorificat la maxim. Deși pare un stil preponderent masculin, stilul industrial poate fi adaptat și pentru femei prin alegerea accesoriilor și texturilor potrivite. 

 

Alte elemente definitorii:

  • ferestre înalte cu tocuri de lemn sau metal;
  • pereți albi;
  • elemente de inspirație scandinavă;
  • lipsa perdelelor și draperiilor;
  • picturi, tablouri;
  • lustre, lampadare din fier.

 

Acestea fiind spuse, dacă ești un nonconformist și nu te deranjează lucrurile “nefinisate”, nu îți plac nici camerele colorate și vrei să trăiești cât mai simplu, dar totuși modern, alege stilul industrial pentru casa ta. S-ar putea să îți placă foarte tare!

 

Sursă foto: ShutterStock.com

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Make IT in Oradea” a selectat 8 startup-uri pentru programul Bright Labs Incubator

Articolul următor

Mirela Ciovică, noul Head of Leasing România al PPF Real Estate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share