Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul se promovează la nivel european

Județul Maramureș a fost promovat în cadrul Zilei Porților Deschise la Comitetul European al Regiunilor (CoR) de la Bruxelles.

Maramureșul se află printre regiunile și orașe europene promovate în cadrul evenimentului online Open Days 2021, organizat cu prilejul Zilei Europei. Manifestări de acest tip au loc în 9 mai, când se aniversează ”Declarația Schuman” care marchează începutul construcției Uniunii Europene.

Evenimentul a fost dedicat promovării regiunilor europene și sensibilizării cetățenilor europeni cu privire la proiectul comunitar, iar regiunile au fost invitate să transmită fotografii care să reflecte valorile și specificitatea locurilor.

O fotografie reprezentativă a satului maramureșean a fost selectată și inclusă în albumul cu cele mai frumoase imagini ale regiunilor și orașelor europene, publicat pe website-ul CoR Ziua Europei 2021. Albumul  care ilustrează atractivitatea și diversitatea regiunilor europene poate fi admirat în galeria Flickr a CoR.

Evenimentul a fost dedicat promovării regiunilor europene și sensibilizării cetățenilor europeni cu privire la proiectul comunitar, iar regiunile europene au fost invitate să transmită fotografii care să reflecte valorile și specificitatea locurilor.

Consiliul Județean a adoptat două proiecte importante pentru dezvoltarea turismului în Maramureș. Unul vizează înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pietrosul Bardăului, demers inițiat de către primăriile Poienile de sub Munte, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos și Ruscova, în parteneriat cu CJ.

“Prin această asociație dorim să implementăm și să promovăm proiecte care să dezvolte turismul și economia în această zonă extrem de frumoasă a județului nostru”, susțin fondatorii organizației.

Proiectul “Revitalizarea turismului montan în Maramureș prin modernizarea și extinderea infrastructurii de trasee turistice montane” are ca obiectiv revitalizarea, cu un concept nou, a traseelor turistice de drumeție din munții Maramureșului, tot mai mult căutate în ultima vreme de turiști.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Comuna Dudeștii Vechi din Timiș va avea sistem de încălzire cu apă geotermală în valoare de șase milioane de euro

Articolul următor

MOL sponsorizează cu 560.000 de lei tinerii artiști și sportivi talentați

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share