Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul hub de securitate cibernetică din Regiunea Centru, lansat la Brașov

La Brașov a fost lansat primul hub de securitate cibernetică din Regiunea Centru, Bv-CyH. Evenimentul a avut loc la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic si Incubator de Afaceri (CATTIA).

Hub-ul are un triplu rol. Primul este unul de educare și conștientizare, mai ales în rândul copiilor din învățământul gimnazial, asupra pericolelor la care se expun în mediul virtual și a modurilor în care se pot evita aceste pericole. O a doua direcție este de orientare profesională și instruire, prin organizarea de evenimente dedicate securității cibernetice: competiții, exerciții dedicate, conferințe, punerea la dispoziție a unei infrastructuri specifice. Nu în ultimul rând, este vorba despre crearea unui ecosistem de inovare, programe de mentorat, incubare, accelerare, start-up, în contextul în care, în contextul actual, mediul virtual nu poate fi conceput fără securitate cibernetică, iar securitatea cibernetică este un domeniu de dezvoltare cu foarte multe beneficii pentru comunități, explică bizbrasov.ro.

Potrivit directorului general al Centrului Național Cyberint SRI, Anton Rog, hub-ul de la Brașov încearcă să creeze un grup de specialiști care să cunoască și să dezvolte ultimele tehnologii în domeniul securității cibernetice, care să dezvolte produse din acest domeniu în România și, în același timp, să păstreze elitele în țară, sporind securitatea cibernetică a sistemelor românești.

Potrivit rectorului Universității Transilvania din Brașov, din acest an instituția va lansa un program de doctorat în domeniul securității cibernetice, având deja un masterat în limba engleză.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dr. Mircea Dogariu anunță noi servicii medicale pentru pacienții din Oradea și nu numai

Articolul următor

Clujul are avion de Amsterdam

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share