Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul are avion de Amsterdam

Cel mai important oraș al Olandei este conectat pe calea aerului cu aerogara din Someșeni, până acum Țara Lalelelor fiind accesibilă clujenilor doar prin Aeroportul Eidhoven.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a anunțat lansarea de zboruri regulate către Amsterdam, destinație operată în premieră de către compania low-cost Blue Air, începând cu luna mai.

Dacă până acum, pasagerii din Cluj, dar și din întreaga regiune deservită, care doreau să călătorească spre Olanda, o puteau face doar spre Eindhoven, noile zborurile vor oferi acestora o altă posibilitate de conexiune.

Amsterdam Schiphol, principalul aeroport internațional din Olanda, este situat la 9 km sud-vest de metropola olandeză. Cu 72 de milioane de pasageri în 2019, este al treilea aeroport din Europa la volumul de pasageri și cel mai aglomerat din Europa la mișcările aeronavelor.

„Suntem convinși că noua destinație se va bucura de aprecierea pasagerilor clujeni și a celor din întreaga regiune deservită de aeroport. Ne dorim să asigurăm diversitate alternativelor de călătorie pe cale aeriană, adaptate la condițiile actuale, astfel vom continua această dinamică; ea confirmă premisele pozitive în ceea ce privește recuperarea traficului de pasageri”, a transmis conducerea AIAIC.

Blue Air operează acum cinci rute regulate de pe AIAIC, spre București Otopeni, Dublin, Barcelona, Paris Charles de Gaulle și Amsterdam. De pe AIAIC mai efectuează curse regulate companiile Wizz Air, Tarom, Lufthansa – Air Dolomiti, Turkish Airlines, HiSky, la care se alătură operatorii charter și cargo.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul hub de securitate cibernetică din Regiunea Centru, lansat la Brașov

Articolul următor

Premiile Galei ABSL 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share