Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ruta Lipova-Ineu – Podgoria Miniș-Măderat, recunoscută de Ministerul Turismului

Ruta patrimoniului arealului Lipova-Ineu și a istoriei Podgoriei Miniș-Măderat a fost recunoscută de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului drept Rută Culturală Turistică dezvoltată pe plan regional. Recunoașterea vine în urma solicitării realizate de Consiliul Județean Arad, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică.

Aradul are una dintre cele mai vestite și apreciate podgorii din Europa Centrală și de Est. Podgoria se întinde de la Lipova la Ineu, prin Păuliș, Ghioroc, Covăsânț, Șiria, Pâncota. Cu o istorie de peste 2000 de ani, este una dintre cele mai vechi podgorii ale României, care merită promovată și cunoscută atât de turiștii români, cât și de cei străini”, precizează Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Itinerarul rutei cuprinde localitățile: Arad – Păuliș – Lipova – Miniș – Ghioroc – Covășânț – Șiria – Mâsca –Pâncota – Măderat – Târnova – Ineu, cu o lungime totală de 160 kilometri. Timpul de parcurgere a traseului este de circa trei ore (fără opririle la obiective).

Obiectivele turistice care pot fi vizitate pe această rută sunt: Monumentul Eroilor de la Păuliș (Păuliș), Basilica Maria Radna, Ruinele Cetății de la Șoimoș, Stațiunea Băile Lipova (Lipova), Muzeul Tramvaiului Electric, Muzeul Viei și Vinului, lacul Ghioroc (Ghioroc), Casa Memorială „Ioan T. Florea”, Muzeul „Zestrea Satului” (Covăsînț), Cetatea Șiriei, mănăstirea și schitul Feredeu, Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” (Șiria), Tabăra de sculptură monumentală de la Căsoaia, Muzeul etnografic din Dud (Târnova), Cetatea Ineului (Ineu), precum și cramele arădene.

Ruta patrimoniului arealului Lipova-Ineu și a istoriei Podgoriei Miniș-Măderat este a doua rută recunoscută de Ministerul Turismului drept rută culturală turistică, după Ruta Bisericilor de Lemn din județul Arad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul program de cursuri postuniversitare în tehnologia Blockchain a fost finalizat la Timișoara

Articolul următor

Destine Holidays deschide un nou punct de lucru, al 3-lea din țară, în incinta Platinia Shopping Center, Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share