Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul a intabulat Conacul Goga

Consiliul Județean (CJ) Cluj a devenit proprietarul tabular al Complexului Muzeal Octavian Goga (CMOG) din Ciucea după mai mulți ani de procese.

Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Huedin a notificat oficial forul administrativ județean în legătură cu faptul că dreptul de proprietate al județului asupra ansamblului muzeal a fost înscris în cartea funciară. Această operațiune survine câștigării definitive a procesului de către forul județean,  respectiv radierii înscrierii referitoare la dreptul de proprietate al nepoților Veturiei Goga.

„Am încheiat cu succes un proces îndelungat și extrem de complicat, la finalul căruia justiția a consfințit faptul că locul firesc al acestui castel cu o simbolistică aparte este în proprietatea județului.Intenția noastră este de a întreprinde demersurile necesare pentru obținerea de fonduri nerambursabile cu ajutorul cărora să redăm farmecul de odinioară al acestui loc încărcat de istorie”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Demersurile de revendicare a domeniului din localitatea Ciucea, strâns legat de personalitatea marcantă a celui care a fost ,,poetul cântării pătimirii românilor”, au început în 2005. Urmașii Veturiei Goga au solicitat constatarea nulității absolute a donației făcute de aceasta în favoarea statului român, cu consecința obținerii dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și imobile, respectiv despăgubiri pentru bunurile care nu mai puteau fi restituite în natură.

CJ Cluj va întreprinde demersurile necesare în vederea recuperării cheltuielilor de judecată și va parcurge etapele administrative de încadrare a CMOG ca bun de interes public județean, includerea sa în inventarul bunurilor aparținând domeniului public al județului și declararea lui la autoritățile locale ale comunei Ciucea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectele Zonei Metropolitane Oradea supuse atenției locuitorilor printr-un sondaj

Articolul următor

Angajări masive în fabricile de mobilă ale Maramureșului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share