Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă o centură din Zona Metropolitană Oradea se va face pe fonduri europene

Este vorba despre centura Sântandreiului, care a fost vizitată miercuri, 26 mai 2021 de către președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan. Acesta a fost însoțit de șeful Direcției Tehnice din Consiliul Județean, Filip Cheșeli și de primarul comunei Sântandrei, Ioan Mărcuș. Au fost discutate detaliile privind realizarea documentațiilor.

„Proiectul Tehnic va fi predat în luna octombrie, când se va depune și solicitarea pentru finanțare din fonduri europene a acestei investiții. Scopul nostru este să demarăm procedura de licitație cât mai repede, în această iarnă, să semnăm contractul de finanțare europeană în primăvara anului viitor și să începem efectiv lucrările, în așa fel încât la finalul anului 2023 să se poată circula pe cele trei centuri din zona metropolitană”, a precizat președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan.

Consiliul Județean Bihor își propune ca până la finalul anului 2023 să finalizeze centurile de ocolire Oșorhei (5,8 km), Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

Pe 29 martie a fost desemnat câștigătorul licitației pentru elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Investiții pentru lucrarea „Reabilitare DJ767E Oșorhei-Copăcel, sector de la km 1+060 la km 13+760 (L= 12,700 km) județul Bihor” și a Proiectului Tehnic de Execuție pentru obiectivul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea, județul Bihor”.

Firma responsabilă de elaborarea documentațiilor este SC Aduro Impex SRL, iar valoarea ofertei câștigătoare este de 754.790,40 lei, fără TVA.

Aceste șosele de ocolire a localităților din ZMO sunt necessare din cauza traficului intens și a numărului mare de persoane care lucrează în apropierea municipiului Oradea (din peste 160.000 de locuri de muncă din județ, 115.000 sunt în zona metropolitană).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AHK Business Outlook: Așteptările companiilor s-au îmbunătățit semnificativ

Articolul următor

Federația Patronilor Bihor și-a deschis un birou de reprezentare la Salonta

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Bootcamp FIX Cluj 2024 la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca este gazda primei întâlniri din cadrul iterației noi, Bootcamp…
Citeste mai mult

Universitatea FITS

Festivalul Internaţional de Teatrul de la Sibiu și-a extins an de an domeniile în care excelează. În paralel…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share