Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ce să faci înainte să pleci în concediu cu mașina. Lucruri la care trebuie să fii atent 

Vara se apropie cu repeziciune, la fel și sezonul concediilor, iar, dacă în urmă cu ceva timp, mașina era lăsată acasă și călătoriile se făceau cu avionul sau cu trenul, pandemia de coronavirus a schimbat puțin acest aspect, iar acum mașina personală este preferată oricărui alt mijloc de transport în comun.

Chiar dacă în sezonul cald o mașină nu pune atât de multe probleme ca atunci când afară este foarte frig, este de preferat să fii atent la câteva lucruri înainte să pleci la un drum lung cu mașina proprie.

 

Iată ce ar trebui să verifici înainte de a pleca în concediu

  • Deși în timpul verii acumulatorul automobilului nu suferă atât de mult ca în sezonul rece, înainte de a pleca în concediu, pentru a evita orice eveniment neplăcut, este de preferat să verifici bateria automobilului, iar dacă ai orice dubiu asupra ei, este bine să o înlocuiești. Bateriile staționare oferite de Sorgeti pot fi alegerea perfectă, iar astfel poți pleca la drum fără nicio grijă. 

 

  • Stilul de condus pe care îl ai poate afecta cutia de viteze sau plăcuțele de frână, astfel că nu ar strica o vizită la mecanic înainte de plecarea la un drum lung, mai ales dacă vei călători în afara granițelor țării. Un mecanic va ști dacă acestea trebuie unse sau chiar înlocuite, iar tu te vei bucura din plin de zilele libere departe de agitația aglomerărilor urbane.

 

  • Dacă din punct de vedere tehnic mașina funcționează impecabil, nu uita să verifici instalația de aer condiționat și filtrele. Atunci când temperatura de afară depășește 30 de grade, fără un aer condiționat perfect funcțional în mașină, te poți trezi într-un adevărat coșmar cu ferestre deschise, gâze intrate în mașină, și căldură insuportabilă.

 

  • De asemenea, nu uita să cumperi tot ce ai nevoie atunci când pleci la un drum lung cu automobilul sau să te asiguri că le ai și sunt în perfectă stare de funcționare: lichid pentru parbriz împotriva insectelor și suficient antigel la motor, pentru a evita încălzirea excesivă. De asemenea, este bine să verifici dacă ai în perfectă stare de funcționare extinctorul și trusa de urgență.

 

  • Atunci când pleci în concediu și ai o mulțime de lucruri de făcut, de la bajale la cumpărături de ultim moment, nu uita să verifici asigurarea obligatorie a autovehiculului. Aceasta trebuie să fie valabilă și, deși în prezent legea îți permite să o deții și în format electronic, este bine să o printezi și să o ai la îndemână, pentru a evita orice complicație atunci când vei fi plecat în concediu. 

 

  • Nu în ultimul rând, înainte să pleci în călătorie, nu uita să verifici bine starea anvelopelor și să le reglezi presiunea, pentru un drum în siguranță și fără griji. 

 

Dacă te-ai asigurat că mașina este în perfectă stare de funcționare, ai verificat tot ce trebuie, ai cumpărat tot ce ai nevoie atunci când pleci la un drum lung, nu îți mai rămâne decât să îți urci bagajele și familia în mașină și să pornești la drum! 

 

Sursa foto: Pexels.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
economica.net

Investitorii spanioli sunt interesați de un nou parc eolian în Caraș-Severin

Articolul următor

400 de specialiști, implicați în recensământul agricol din Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share