316 de recenzori și 73 de recenzori șefi vor realiza recensământul general agricol (RGA) în Sălaj, acțiune la care participă opt instituții alături de primăriile din județ.
La nivelul județului, sunt implicate în organizare Direcția Județeană de Statistică, Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale, Direcția pentru Agricultură a Județului, Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.
Aici colectarea datelor la recensământ se va realiza de către 316 recenzori care vor fi supervizați de 73 recenzori şefi. Acțiunea a început în această lună și va fi gata în 31 iulie, desfășurându-se pe întreg teritoriul României. Fiecare stat al Uniunii Europene trebuie să efectueze un recensământ agricol o dată la 10 ani.
Colectarea şi înregistrarea datelor la recensământ se va realiza prin interviu față în față, cu şeful exploatației agricole sau cu alte persoane competente din cadrul acesteia, care pot furniza informațiile prin intermediul unui chestionar electronic, instalat pe o tabletă.
Principiul de înregistrare la recensământ este cel al utilizării terenului. Se recenzează întreaga exploatație agricolă, indiferent de numărul de locații unde utilizează suprafețe sau dețin efective de animale. Pentru a produce statistici de calitate, este nevoie de informații complete de la toții fermierii, indiferent de dimensiunea economică a exploatației agricole.
Rezultatele RGA trebuie să răspundă atât cerințelor UE pentru respectarea criteriilor de comparabilitate internațională, cât și a celor naționale, pentru a înțelege mai bine starea și structura sectorului agricol și impactul agriculturii asupra mediului.