Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

400 de specialiști, implicați în recensământul agricol din Sălaj

Close-up of male hands typing on laptop keyboard indoors. Businessman working in office or student browsing information

316 de recenzori și 73 de recenzori șefi vor realiza recensământul general agricol (RGA) în Sălaj, acțiune la care participă opt instituții alături de primăriile din județ.

La nivelul județului, sunt implicate în organizare Direcția Județeană de Statistică, Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale, Direcția pentru Agricultură a Județului, Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Aici colectarea datelor la recensământ se va realiza de către 316 recenzori care vor fi supervizați de 73 recenzori şefi. Acțiunea a început în această lună și va fi gata în 31 iulie, desfășurându-se pe întreg teritoriul României. Fiecare stat al Uniunii Europene trebuie să efectueze  un recensământ agricol o dată la 10 ani.

Colectarea  şi înregistrarea datelor la recensământ se va realiza prin interviu față în față, cu şeful exploatației agricole sau cu alte persoane competente din cadrul acesteia, care pot furniza informațiile prin intermediul unui chestionar electronic, instalat pe o tabletă.

Principiul de înregistrare la recensământ este cel al utilizării terenului. Se recenzează întreaga exploatație agricolă, indiferent de numărul de locații unde utilizează suprafețe sau dețin efective de animale. Pentru a produce statistici de calitate, este nevoie de informații complete de la toții fermierii, indiferent de dimensiunea economică a exploatației agricole.

Rezultatele RGA trebuie să răspundă atât cerințelor UE pentru respectarea criteriilor de comparabilitate internațională, cât și a celor naționale, pentru a înțelege mai bine starea  și structura sectorului agricol și impactul agriculturii asupra mediului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce să faci înainte să pleci în concediu cu mașina. Lucruri la care trebuie să fii atent 

Articolul următor

Proprietarii Privo au undă verde pentru un hotel la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share