Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Medicină din Cluj, în trei secțiuni din Top Shanghai

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj-Napoca este listată în clasamentul internațional la trei domenii de studiu din categoria științelor medicale, singura instituție de profil din România care obține această performanță.

Ranking-ul internațional Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021 clasifică universitățile din lume în 54 de domenii, grupate pe cinci categorii: ştiinţele naturii, inginerie, ştiinţele vieţii, ştiinţe medicale şi ştiinţe sociale.

“Strategia noastră este să creștem recunoașterea naţională și internaţională, prestigiul și competitivitatea, într-un context în care aceste aspecte au o importanţă din ce în ce mai însemnată. Viitorii noștri studenți, români și internaționali, au acum un motiv în plus să studieze la cea mai importantă universitate de medicină și farmacie din Transilvania și care se află printre cele mai bune 500 de universități de profil din lume”, spune rectorul UMFIH, Anca Buzoianu.

UMFIH este prezentă în acest clasament la categoria științe medicale, fiind singura universitate de medicină și farmacie din România listată în clasamentele domeniilor de studiu farmacie și științe farmaceutice (locul 201-300) și tehnologie medicală (locul 401-500).

La domeniul medicină Clinică, UMFIH ocupă locul doi la nivel național și poziția 401-500 la nivel mondial. La domeniul de studiu medicină clinică, mai sunt listate alte două universități de profil din țară: Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București (locul 101-150) și Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara (locul 401-500).

Indicatorii acestei clasificări se bazează pe performanţa academică obținută prin activitatea de cercetare ştiinţifică, pornind de la date disponibile la nivel internaţional, cât și din studiul Shanghai Ranking’s Academic Excellence. Acești indicatori măsoară producția ştiinţifică, calitatea cercetării, influența cercetării, gradul de colaborare internațională și cele mai înalte recunoașteri academice.

Clasificarea dezvoltată de Universitatea Jiao Tong din Shanghai (China) a fost publicată pentru prima dată în 2009 şi este una dintre cele mai bine cotate la nivel internaţional, un punct de referinţă în strategiile universităţilor care doresc să se evidențieze în mediul academic internațional. În Shanghai Global Ranking sunt incluse 1.800 de instituții de învățământ superior, din cele 4.000 analizate, care provin din 93 de țări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Altex a depășit în 2020 pragul de 1 miliard de euro pentru cifra de afaceri

Articolul următor

Dana Bordei, the new Commercial Country Manager for VGP Romania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share