Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cerdacul cu Lavandă se deschide total publicului

Una dintre cele mai inedite pensiuni din România, Cerdacul cu Lavandă, din satul sălăjean Brebi, permite acum accesul public pe tot parcursul anului, nu doar în zilele cu porți deschise.

“Am încercat să găsesc o soluție care să corespundă conceptului meu inițial, și anume delimitarea spațiului rezervat pentru cazare de cel pentru vizite publice. Nu este o pensiune turistică clasică, nu este o afacere cu angajați ca alte sute sau mii, nu este un loc ridicat cu fonduri europene, nici o moștenire de pe azi pe mâine, ci este povestea unui om care s-a ridicat din ruine.

Este munca mea susținută și mult încercată vreme de cinci ani, un loc  în care om și natură au renăscut împreună, un mod de viață. Se mai bea o cafea Cerdac, o limonadă cu lavandă – când e vreme caldă, cu alte cuvinte, se respiră simplitate cu parfum de lavandă,  într-un sat din Transivania”, a explicat antreprenoarea Simona Măricean.

Accesul public se face acum exclusiv pe partea de sus, de la șosea, parcarea de jos fiind rezervată oaspeților. Nu se percepe taxă de intrare, însă pentru vizitarea proprietății turiștii achiziționează produse artizanale realizate din florile obținute din cultură mixtă: lavandă și helichrysum.

Antreprenoarea este o româncă revenită în țară care a decis să investească în casa bătrânească toți banii câștigați în străinătate. Ea a păstrat elementele autentice, unele primind amprenta plantei care este cultivată în jurul casei.

Având în vedere că este un cătun izolat, cu potențial economic redus, antreprenoarea a decis să folosească ingenios culturile din ogradă, realizând cosmetice și decorațiuni din lavandă pentru a produce venit. Ea furnizează și informații despre locurile înconjurătoare sau obiectivele turistice din zonă.

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

LOT a reluat zborurile de la Cluj la Varșovia

Articolul următor

Proprietarul Platinia își cere strada înapoi

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
8
Share