Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cerdacul cu Lavandă se deschide total publicului

Una dintre cele mai inedite pensiuni din România, Cerdacul cu Lavandă, din satul sălăjean Brebi, permite acum accesul public pe tot parcursul anului, nu doar în zilele cu porți deschise.

“Am încercat să găsesc o soluție care să corespundă conceptului meu inițial, și anume delimitarea spațiului rezervat pentru cazare de cel pentru vizite publice. Nu este o pensiune turistică clasică, nu este o afacere cu angajați ca alte sute sau mii, nu este un loc ridicat cu fonduri europene, nici o moștenire de pe azi pe mâine, ci este povestea unui om care s-a ridicat din ruine.

Este munca mea susținută și mult încercată vreme de cinci ani, un loc  în care om și natură au renăscut împreună, un mod de viață. Se mai bea o cafea Cerdac, o limonadă cu lavandă – când e vreme caldă, cu alte cuvinte, se respiră simplitate cu parfum de lavandă,  într-un sat din Transivania”, a explicat antreprenoarea Simona Măricean.

Accesul public se face acum exclusiv pe partea de sus, de la șosea, parcarea de jos fiind rezervată oaspeților. Nu se percepe taxă de intrare, însă pentru vizitarea proprietății turiștii achiziționează produse artizanale realizate din florile obținute din cultură mixtă: lavandă și helichrysum.

Antreprenoarea este o româncă revenită în țară care a decis să investească în casa bătrânească toți banii câștigați în străinătate. Ea a păstrat elementele autentice, unele primind amprenta plantei care este cultivată în jurul casei.

Având în vedere că este un cătun izolat, cu potențial economic redus, antreprenoarea a decis să folosească ingenios culturile din ogradă, realizând cosmetice și decorațiuni din lavandă pentru a produce venit. Ea furnizează și informații despre locurile înconjurătoare sau obiectivele turistice din zonă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

LOT a reluat zborurile de la Cluj la Varșovia

Articolul următor

Proprietarul Platinia își cere strada înapoi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share