Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proprietarul Platinia își cere strada înapoi

Omul de afaceri Vasile Pușcaș, dezvoltatorul proiectelor Platinia, solicită revocarea donației sale către municipalitatea clujeană, constând în drumul care trece prin fața centrului comercial construit de acesta pe locul fostei fabrici de bere Ursus.

“Se solicită revocarea prevederilor art. 1, alin. 4, privitoare la insituirea unei obligaţii de amenajare a drumului în sarcina beneficiarilor planului urbanistic zonal şi cedarea cu titlu gratuit către municipiul Cluj-Napoca a terenului şi a investiţiilor realizate.

Se mai solicită revocarea în parte a prevederilor hotărârii Consiliului Local nr. 244/2015 privitoare la amenajarea drumului şi a încheierea în formă autentică a contractului de donaţie a imobilului amenajat şi predarea drumului către municipiul Cluj-Napoca”, se specifică în documentele prezentate de primărie.

Pușcaș s-a arătat nemulțumit de despăgubirile propuse pentru un teren aflat în proprietatea societății sale Florisal, de pe str. Observatorului, unde municipalitatea vrea să ridice un parc pe 1,2 ha. În aceeași situație era Compexit Trading, unde acționar este Marius Nicoară, cu un teren de 4.000 mp. Ambele preconizau proiecte imobiliare în zonă. Problema parcului a fost soluţionată în instanţă în favoarea primăriei.

Drumul cu patru benzi de la Platinia făcea parte din strategia municipalității de lărgire a Căii Mănăștur și urma să o unească în acest mod cu strada Uzinei Electrice, cu exproprieri declanșate pentru construirea unui nou pod pe Canalul Morii.

Pușcaș controlează societățile de salubritate Florisal Satu Mare și Drusal Baia Mare, dar în ultimii ani s-a axat pe dezvoltări imobiliare la Cluj (birouri, apartamente, comerț, turism). Cea mai importantă o reprezintă Platinia Center, complex mixt cu minimall, apartamente și hotel de 5*, o investiție de 40 de milioane de euro.

Platinia Shopping Center și-a redeschis anul trecut magazinele, după ce în starea de urgență acestea și-au încetat activitatea. Conducerea sa a solicitat ajutor guvernului, constând în scutirea la plata taxelor pe salarii, amânarea taxelor operatorilor de turism, plata datoriilor statului către aceștia,  asigurarea unui fond de urgență pentru finanțarea creditării operatorilor din turism, prelungirea plății taxelor locale.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cerdacul cu Lavandă se deschide total publicului

Articolul următor

Grup Feroviar Român a dezvoltat și implementat un serviciu digital ce realizează estimări în timp real ale sosirii trenurilor sau vagoanelor la destinație

Citește și:
Citeste mai mult

„VELO Apuseni” are finanțarea asigurată

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat miercuri, 22 martie, contractul de finanțare pentru traseul cicloturistic ce…
Citeste mai mult

Primăria Arad lucrează la noul PUG

Călin Bibarț, primarul Aradului a anunțat luni, 20 martie 2023, într-o conferință de presă că noul Plan Urbanistic…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share