Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste o mie de locuri de muncă au fost create anul trecut prin intermediul Start-Up Nation în Regiunea Vest

Peste 75 de milioane de lei au ajuns la firmele care au încheiat contracte în zona de vest a României prin intermediul programului Start-Up Nation. Deja au fost create 1317 locuri de muncă, iar în momentul în care vor fi finalizate toate contractele vor fi peste 5500 de noi asemenea locuri de muncă.

Un număr de peste 500 de firme nou-înființate din vestul țării au beneficiat de finanțare de până la 200.000 lei de la stat, prin intermediul programului Start-Up Nation, în ultimul an și jumătate. Alte 226 de societăți ale căror dosare au fost aprobate, se mai așteaptă clarificări de la beneficiari, au anunțat reprezentanții Agenția pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragerea de Investiții și Promovare a Exportului Timișoara.

În total, au fost încheiate 1.125 de contracte, dintre care 754 au fost analizate și avizate favorabil. Anul trecut, 308 dintre firmele care au aplicat pe acest program au beneficiat de finanțare, iar în primele luni ale lui 2021 au mai primit finanțare încă 220 de societăți. În aceste condiții, au mai rămas 226 de firme care așteaptă să le fie decontate cheltuielile. În total, au fost efectuate plăți de 75,6 milioane lei. Prin intermediul acestui program, până în prezent s-au creat 1.317 locuri de muncă și estimăm că până la finalul anului se vor crea peste 5.500 noi locuri de muncă, au mai anunțat reprezentanții agenției.

Ca și domenii de activitate, domină noile firme specializate în repararea mașinilor, construcții, Horeca, spălătorii auto sau tehnică dentară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

INGLASS Conference – Architectural and Structural Use of Glass

Articolul următor

O firmă din Hunedoara a donat spitalelor și unităților sociale 700 de kilograme de căpșuni și ca urmare a prețurilor mici oferite de comercianți

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share