Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania germană Dräxlmaier va investi 200 de milioane de euro pentru extinderea activității, la Timișoara

În următorii ani, compania germană Dräxlmaier ar urma să investească 200 de milioane de euro pentru extinderea activității din Timișoara, unde se află una dintre cele cinci locații pe care societatea le deține în România. Primarul Timișoarei a anunțat o nouă investiție de mari dimensiuni, pe care o societate germană, deja prezentă pe piața locală, o va face în următorii ani în orașul de pe Bega.

Anunțul a fost făcut la București, în ceea ce ar putea fi … o gafă, după cum chiar primarul a recunoscut, pentru că vestea nu fusese făcută încă publică de compania respectivă. Deși inițial nu a vrut să deconspire despre ce investiție este vorba, până la urmă primarul Timișoarei a fost ”liber în exprimare” și a făcut publice detalii legate de subiect.

”Asta în următorii ani (n.r. investiția Dräxlmaier), vor fi în jur de 200 de milioane de euro, ar urma să fie anunțată în iulie. Nu știu dacă am comis o gafă, dacă firma în sine a și anunțat aceste intenții. Dar este o investiție majoră și ne bucurăm că se va realiza la Timișoara”, a recunoscut Fritz.

Investițiile realizate la Timișoara se… rafinează, de la producție ”brută” se trece la servicii cu valoare adăugată și la cercetare, spune Dominic Fritz.
”Mă bucură că Timișoara a fost primul oraș care în anii 2000 au început firmele multinaționale să investească. Mă bucur că intrăm într-o nouă eră, că firmele sunt în continuare interesate. Timișoara s-a specializat pe anumite domenii, de exemplu domeniul mobilității, al automotive, dar care se transformă, la rândul ei. De exemplu nu mai facem doar producție, de mult nu mai facem numai producție și cabluri, ci, de fapt, dezvoltare – cercetare, sunt mulți ingineri care lucrează la Timișoara. La Continental, la Draxelmaier, care acum planifică o mare investiție și o creștere a fabricii. Știu că cei de la Continental au pe zona de cercetare, de testare a mașinilor autonome, vor să își extindă activitatea. Avem cea mai mare fabrică de biciclete din toată Europa, la marginea Timișoarei. Vrem să transformăm Timișoara într-un loc în care putem să testăm noi sisteme de mobilitate, cum funcționează împreună, o bicicletă sau o mașină cu abordări sistemice. Problema la Timișoara este că avem șomaj zero și trebuie să găsim soluții”, a declarat Fritz, într-un interviu pentru G4Media.

El mai spune că interesul pentru mediul de afaceri timișorean este unul continuu, că firmele care doresc să investească aici sunt în număr mare.

”Mă contactează cel puțin o dată pe săptămână în ultimele luni (n.r. firmele străine), m-au contactat firme mari, nume majore, care să deschidă o filială la Timișoara, nu sediu de vânzări ci cercetare dezvoltare. Am vorbit acum câteva săptămâni cu o firmă din Germania, unde era în curs o alegere între Polonia, Portugalia și România. Pentru România au ales deja Timișoara și era de ales între trei orașe. Acum suntem în finală și sper foarte mult că o să și aleagă Timișoara. Nu doar pentru că avem o poziție geografică foarte bună, ci pentru că la Timișoara găsești această dinamică, nu doar pe plan economic, ci și social sau pe plan cultural. Exact acel mediu în care firmele au încredere că vor găsi acei tineri bine calificați să lucreze la ei. Pentru companii e bine să aibă o administrație deschisă, care înțelege nevoile mediului economic și mă bucur că această administrație pe care o conduc a reușit să inspire încredere”, a mai declarat Fritz.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zalăul va avea strategie de dezvoltare urbană

Articolul următor

DAS Engineering montează panouri solare pe Liceul Ghibu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share