Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul va avea strategie de dezvoltare urbană

Municipalitatea zălăuană a demarat procesul de elaborare a strategiei integrate de dezvoltare urbană (SIDU) 2024-2030 ca parte a proiectului finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Acesta poartă denumirea de “Special Zalău – servicii publice electronice de calitate și integrate pentru administrația locală din municipiu”, iar autoritățile se află la finalul etapei de elaborare, motiv pentru care au publicat documentul realizat pentru a consulta publicul interesat cu privire la cele propuse în strategie.

Documentul conține un plan de acțiune propus și un raport asupra calității vieții. Municipalitatea este acum la stadiul de transmitere din partea publicului a propunerilor de modificare sau completare a SIDU.

Impactul strategiei asupra comunității va depinde în mare măsură de modul în care aceasta răspunde nevoilor reale ale celor care trăiesc în comunitatea respectivă, deci și de opiniile celor care doresc să devină parte a acestui demers strategic, susțin autoritățile locale.

La nivel regional, după Cluj, județul Sălaj înregistrează a doua rată de creștere a produsului intern brut pe locuitor la nivel regional în perioada 2009-2017, de 71%. Rata de creștere este foarte aproape cea națională. Industria prelucrătoare era pilonul economiei locale, cu 30% din totalul salariaților județului.

Sectorul public este al doilea ca importanță (22%), urmat de comerț și repararea autovehiculelor (14%). Nivelul redus al salariilor este dublat de o altă problemă structurală a economiei locale: numărul ridicat de pensionari comparativ cu cel al persoanelor ocupate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patronatele din Cluj și-au expus istoria în stradă

Articolul următor

Compania germană Dräxlmaier va investi 200 de milioane de euro pentru extinderea activității, la Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share