Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patronatele din Cluj și-au expus istoria în stradă

O expoziție inedită în Europa are loc pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca. O parte de istorie este expusă în cadrul expoziției “Istoria mișcării patronale transilvane” , care se derulează până în 24 iunie.

De ce breslele au făcut din Cluj cel mai important oraș din Transilvania la acea vreme, cum s-au reorganizat meseriașii după desființarea breslelor, care au fost primii membri de onoare aleși dintre personalitățile românești pot fi aflate parcurgând expoziția.

Asociația Patronilor și Meseriașilor (APM) Cluj a organizat expoziția în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga și Biblioteca Judeţeană Octavian Goga. Aceasta a fost inițiată cu ocazia aniversării a 150 de ani de mişcare patronală. APM este urmaşă legitimă a uneia dintre cele mai cunoscute organizaţii patronale din Transilvania, Reuniunea Sodalilor Români din Cluj.

APM este și prima organizație patronală fondată după Revoluția din Decembrie 1989, fiind o reprezentantă recunoscută a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (IMM). Aceasta se numără printre membrii fondatori ai Consiliului Național al IMM, acționând în conformitate cu legea dialogului social.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania de Investiții va finanța un bazin de înot la Crasna

Articolul următor

Zalăul va avea strategie de dezvoltare urbană

Citește si:
Citeste mai mult

Uzinele Chimice Turda devin spațiu verde

Platforma industrială în care funcționau Uzinele Chimice Turda (UCT) va fi transformată în zonă verde de utilitate publică…
Total
0
Share