Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patronatele din Cluj și-au expus istoria în stradă

O expoziție inedită în Europa are loc pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca. O parte de istorie este expusă în cadrul expoziției “Istoria mișcării patronale transilvane” , care se derulează până în 24 iunie.

De ce breslele au făcut din Cluj cel mai important oraș din Transilvania la acea vreme, cum s-au reorganizat meseriașii după desființarea breslelor, care au fost primii membri de onoare aleși dintre personalitățile românești pot fi aflate parcurgând expoziția.

Asociația Patronilor și Meseriașilor (APM) Cluj a organizat expoziția în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga și Biblioteca Judeţeană Octavian Goga. Aceasta a fost inițiată cu ocazia aniversării a 150 de ani de mişcare patronală. APM este urmaşă legitimă a uneia dintre cele mai cunoscute organizaţii patronale din Transilvania, Reuniunea Sodalilor Români din Cluj.

APM este și prima organizație patronală fondată după Revoluția din Decembrie 1989, fiind o reprezentantă recunoscută a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (IMM). Aceasta se numără printre membrii fondatori ai Consiliului Național al IMM, acționând în conformitate cu legea dialogului social.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania de Investiții va finanța un bazin de înot la Crasna

Articolul următor

Zalăul va avea strategie de dezvoltare urbană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share