Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producția de la Sanex, retehnologizată cu 2 milioane de euro

Grupul austriac Lasselsberger va aloca 2 milioane de euro în acest an pentru investiții în liniile de fabricație de la fabrica Sanex din Cluj-Napoca.

Lasselsberger Ceramics România (LCR), compania-mamă a Sanex, vizează creșterea calității produselor, eficientizarea activității logistice în interiorul fabricii prin două linii complet automatizate de sortare, diminuarea consumului de energie prin sisteme inteligente de monitorizare a consumului.

Grupul LCR, producătorul plăcilor ceramice Cesarom, format din Sanex Cluj și Lasselserger, a înregistrat în 2020 o creștere a afacerilor de 10% comparativ cu anul precedent, iar profitul acestuia s-a dublat. Volumul de gresie și faianță comercializat s-a ridicat la 8 milioane mp, în creștere cu 4%.

Exportul de produse a atins nivelul înregistrat în 2019 și reprezintă 5% din afacerile totale, cele mai dinamice piețe externe fiind Austria, Bulgaria, Cehia, Islanda, Republica Moldova, Suedia și Ungaria. În topul regiunilor cu cele mai multe vânzări pentru Cesarom s-au situat București, Ardeal și Moldova.

Produsele Cesarom se fabrică la Sanex, companie care a devenit membră a grupului austriac Lasselsberger, lider în producţia europeană de plăci ceramice (gresie, faianţă şi decoruri ceramice). Capacitatea de producţie a Sanex se ridică la 8 milioane mp anual.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 30 de expoziții de design și artă de neratat în circuitul DESIGN GO

Articolul următor

Dublu, triplu, nelimitat?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share