Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect pentru îmbunătățirea infrastructuri de vizitare a Pădurii Craiului

Destinația Pădurea Craiului va fi mai ușor de vizitat. Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, în calitate de Unitate de Management a Destinației Pădurea Craiului, implementează proiectul „Pădurea Craiului – primii pași departe de oraș”.

Activități

În cadrul proiectului se vor implementa o serie de activități care vor îmbunătăți infrastructura de vizitare a destinației Pădurea Craiului, astfel:

  • Dezvoltarea unei poteci educative și de conștientizare privind protecția naturii pe Valea Cuților (Roșia), unde pe traseul turistic marcat Circuitul Cheilor Cuților, vor fi amplasate o serie de panouri informative cu rol de educare și conștientizare. Temele ce vor fi abordate pe aceste panouri sunt: carstul și importanța lui, impactul antropic asupra carstului, specii de animale și impactul antropic asupra lor, reguli de conduită într-o arie naturală protejată.
  • Amplasarea unor panouri de semnalizare obiective turistice pe Valea Cuților: vor fi amplasate 6 panouri la Piatra Lată, peștera Spartă, peștera Vacii, peștera care Cântă, peștera Calului, punctul de belvedere Stanu Gorgoiat, precum și un panou informativ panoramic
  • Refacerea potecii tematice „Nici o urmă” din Defileul Crișului Repede, potecă ce face legătura între Vadu Crișului și peștera Vadu Crișului, udne vor fi retipărite și amplasate 6 panouri informative cu reguli de conduită în natură
  • dezvoltarea unor infrastructuri de învățare prin joacă pentru copii, în proximitatea peșterilor turistice Meziad și Farcu, ce vor fi dotate cu jocuri educative interactive pe teme de protecția naturii, specii de plante și animale.
  • Amenajarea unui punct de belvedere în Cheile Cuților, ce va oferi o perspectivă inedită atât asupra noului traseu de via ferrata din Cheile Cuților cât și asupra unei părți din comuna Roșia

Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, prin Programul Spaţii Verzi – Componenta Arii Naturale Protejate. Bugetul total al proiectului este de 46.900 RON, iar perioada de implementare a proiectului este 1 iunie-15 octombrie 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

C&M Jeler, partener de bază pentru industria auto

Articolul următor

SofMedica se extinde în Ungaria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share