Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centura Zalăului va trece prin două păduri

Viitoarea variantă ocolitoare a municipiului Zalău va traversa de două ori zone împădurite și va avea mai multe curbe ample, conform unor imagini preluate din dronă.

O filmare aeriană realizată cu lucrările la centura ocolitoare a Zalăului arată șantierul și traseul șoselei. De câteva zile bune este o mare desfășurare de forțe la ieșirea din Zalău spre Aghireș, acolo unde au început lucrările la al doilea tronson al centurii ocolitoare a orașului, conform Sălajul Liber.

Imaginile surprind întreg traseu al variantei de ocolire, de la intrarea din localitatea Aghireș până la ieșirea pe Munții Meseș. Șoseaua va străbate de două ori pădurea, dar va avea și mai multe curbe, la fel ca primul tronson. Lucrările la ocolitoarea Zalăului au început efectiv în primăvară și au termen de finalizare doi ani.

Primele lucrări la varianta de ocolire, proiect coordonat de chinezii de la Sinohydro, au debutat cu acțiuni de decopertare a terenului. Ministerul Transporturilor a semnat în martie autorizaţia de construire pentru centura Zalău, prima şosea nouă din România care se face cu un constructor din China.

Emiterea autorizaţiei de construire a fost urmată de ordinul pentru începerea lucrărilor şi intrarea în şantier. Antreprenor este Sinohydro, constructor din China care a câştigat contractul pentru 185 de milioane lei. Componenta financiară a avut 60 de puncte, iar oferta tehnică, 40. Proiectul include cinci viaducte şi două poduri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul Gusturilor şi Produselor din Valea Ierului în Parcul Magnoliei din Oradea

Articolul următor

Muzeu de 18 milioane de euro în Florești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share