Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Via Transilvanica, 3 ani: drumul străbate 98 de localități

Proiectul Via Transilvanica există de aproape 3 ani, reprezentând cel mai important traseu de drumeție din țară.

În cei aproape 3 ani de când a început să fie amenajat, au fost amenajate patru regiuni, iar alte trei se află în lucru.

Regiunile marcate complet reprezintă Bucovina (județul SV), Ținutul de Sus (județele Bistrița Năsăud și Mureș), Terra Siculorum (județele Mureș și Harghita), Terra Saxonum (județele Mureș, Brașov și Sibiu). Regiunea Cerna (județul Mehedinți) este marcată parțial. În lucru se mai află porțiuni din regiunile Cerna, Terra Daco Romana și Terra Banatica.

Borne au fost amplasate în șapte din cele zece județe străbătute de traseul turistic, în total fiind vorba de 793 de borne, adică 796 km acoperiți.

Potrivit fondatorilor acestui traseu, este recomandată parcurgerea traseului în 40 de etape, echivalentul numărului de zile. Via Transilvanica străbate 98 de localități, din care șapte orașe.

Într-o postare publică pe grupul dedicat drumeților care doresc să parcurgă acest traseu, li se recomandă să țină cont de mai multe lucruri esențiale pentru siguranța lor:
*Ia-te după marcaje, însă nu uita să citești ghidul înainte să te pornești pe VT. Acesta este disponibil pe siteul www.viatransilvanica.com. Descarcă-l ca să îl ai pe telefon pe traseu.
*Folosește hărțile disponibile pe site (de tip GoogleMaps sau .gpx).
*Dacă ai străbătut mai mult de 200m fără să mai vezi T-ul (și ar fi fost locuri publice unde ar fi putut fi vopsit), întoarce-te ca să verifici dacă ești pe traseu.
*VT este un traseu amenajat pentru sezonul cald, pentru a putea fi făcut în siguranță și accesibil cât mai multor persoane.
*Verifică tot timpul prognoza meteo și ia în considerare faptul că unele zone pot deveni greu accesibile după perioade lungi de precipitații, datorită altitudinii joase.
*Alege să parcurgi VT dinspre direcția Putna înspre Drobeta-Turnu Severin. Putna —> Drobeta

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TalentA - Programul gratuit de instruire destinat femeilor inovatoare din agricultură continuă și în 2021

Articolul următor

Ferrero își extinde spațiul de birouri în Globalworth Tower București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share