Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Centura Zalăului va aduce aici noi investitori”

Finalizarea lucrărilor la a doua etapă a variantei de ocolire a localității din Sălaj va crea cadrul propice noilor investiții în zonă, susține deputatul Denes Seres.

Lucrările la ocolitoarea Zalău sunt în plină desfășurare, la care contribuie și vremea favorabilă. Compania chineză de construcții Sinohydro a preluat zona, topografii au marcat direcția, secțiunea forestieră a fost curățată, iar drumul de pământ este nivelat și pregătit, conform Maszol.ro.

Viceprimarul Nicolae Fazakas a declarat că varianta ocolitoare este importantă pentru locuitorii din Zalău și pentru conducătorii auto care vor să evite localitatea, deoarece atunci când aceasta va fi gata, autocamioanele nu vor mai trebui să traverseze centrul orașului, făcând transportul mai ușor și mai sigur, cu mai puține blocaje în trafic.

„Timp de mai multe decenii, camioanele au reprezentat o problemă, blocând traficul aproape zilnic, provocând deseori accidente și îngreunând traficul în fața sediilor poliției și instanțelor. Când se va termina faza a doua a proiectului, autovehiculele mari se pot deplasa de la Meseș până la poligon, ocolind orașul”, a spus viceprimarul.

Al doilea tronson al drumului de deviere de 5,5 km va fi realizat de un consorțiu mixt româno-chinez. Guvernul a aprobat pentru această investiție 185 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Timpul de construire prevăzut este de 24 de luni, cu o garanție de șapte ani a lucrărilor. Vor fi cinci poduri de 26 m, două poduri de 12 m și două sensuri giratorii de-a lungul traseului.

Deputatul Denes Seres a subliniat că toate obstacolele au fost în cele din urmă eliminate, inclusiv problemele forestiere: drumul va face orașul mai locuibil, locuitorii străzilor L. Kossuth și T. Vladimirescu vor fi eliberați de povara traficului, dar și cei care locuiesc în zona metropolitană se pot aștepta la dezvoltare, deoarece, dacă infrastructura este finalizată, vor veni și investitori.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Generații de energie: CIS GAZ împlinește 30 de ani de activitate

Articolul următor

CLUJ-NAPOCA: Conferința clusterelor, ediția șase – evenimentul economic al anului în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share