Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dominic Fritz e realist: Timișoara e pregătită să absoarbă, în mod optimist, 250 de milioane de euro din PNRR

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că s-au depus la București fișe de finanțare de proiecte din Programul Național de Redresare și Reziliență în valoare de un miliard de euro, dar că, realist vorbind, se așteaptă ca municipalitatea timișoreană să primească în jur de 250 de milioane de euro. Viitorul traseu al Revoluției, proiectul care va aduce peste patru milioane de euro la Timișoara prin intermediul PNRR, va fi unul mai mult decât inovator. Dominic Fritz a anunțat că acesta va presupune intervenții majore în zonele vizate.

Timișoara urmează să primească prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență peste patru milioane de euro, sume prin care se dorește amenajarea unui traseu al Revoluției, de fapt un proiect care va duce la reabilitarea masivă a zonelor vizate de proiect.

„Acest traseu îl vom valorifica prin reamenajarea spațiilor publice, a locurilor fierbinţi ale acelor zile din Decembrie 1989: Piața Maria, Podul Maria, Piața Victoriei (Zona dintre primărie şi catedrală este una dintre cele mai „fierbinţi” pe harta Revoluţiei), Opera (Palatul Culturii), Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, fostul sediu judeţean al P.C.R. (actuala Prefectură), Podul Decebal, Parcul Poporului și ”Complexul Memorial” din Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei”, a declarat Dominic Fritz.

Proiectul este unul extrem de interesant, planurile sunt ca în anumite puncte cheie să fie instalate instalații performante media, video și audio, care să permită turiștilor să vadă atmosfera din acele zile din Decembrie 1989

Deocamdată, proiectul a fost inclus de Guvernul României pe lista celor trimise la Bruxelles pentru a fi aprobate de UE în vederea acordării banilor prin PNRR.

”Pentru noi este foarte important să știm careva fi forma finală a PNRR, pentru că deocamdată este doar această propunere a Guvernului României, trebuie să ne mobilizăm resursele și prioritățile pentru planul final. E o presiune de timp pentru că 7-% din granturi trebuie să fie angajate până în anul 2022, ceea ce înseamnă că trebuie să ne pregătim în ceea ce privește documentațiile tehnice ale acestor proiecte. În perioada de pregătire noi am trimis idei în valoare de un miliard de euro, 45 de fișe de proiect, e important să înțelegem că așa cum e construit PNRR nu e o listă de proiecte aprobate, ci sunt linii de finanțare”, a mai declarat Fritz.

Conform primarului, o estimare realistă înseamnă că o sumă totală de 250 de milioane de euro ar putea fi absorbită, în mod realist, de Timișoara în următorii ani din PNRR. Proiectele pentru care s-au trimis solicitări sunt dintre cele mai variate, se cer bani și pentru noua maternitate a primăriei, un nou sistem de trafic management, unul de ticketing, dotări pentru nou Spital de Copii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

11 universități românești sunt incluse în ultima ediție a QS World University Ranking

Articolul următor

Aplicații medicale 3D la Universitatea Tehnică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share