Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stadionul nou al Timișoarei va costa 120 de milioane de euro și va avea 30.000 de locuri

Noul stadion al Timișoarei nu va mai avea inclusă pista de atletism despre care vorbea președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Informația este inclusă în proiectul de hotărâre care stabilește indicatorii tehnico-economici ai investiției.

Alin Nica, liderul Consiliului Județean Timiș, a dat până la urmă dreptate publicului și a anunțat că noul stadion nu va fi unul cu pistă de atletism.

”Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene. Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național”, a anunțat Nica.

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fotbal vs. Sloturi? Nu mai este nevoie să alegi! Descoperă cele mai interesante sloturi cu tematică de fotbal!  

Articolul următor

11 universități românești sunt incluse în ultima ediție a QS World University Ranking

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share