Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Constructorii Bazei La Terenuri, presați să termine lucrarea

Primarul Clujului, Emil Boc, a somat constructorul care execută baza sportivă din cartierul Mănăștur, realizată în proporție de 30%, cu privire la obligația respectării contractului de finalizare.

Edilul a spus că somația este sub rezerva aplicării penalităților de întârziere și a înscrierii pe o „listă a rușinii” a lucrărilor nefinalizate la termen. Termenul contractual pentru baza cu acces gratuit este luna septembrie, la care pot fi adăugate zilele ploioase în care nu s-a putut lucra. Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe 4,2 ha.

Proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber, de beach volley cu nisip, pistă de alergare, zonă cu aparate parkour, skatepark, zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională. Suprafața de spații verzi este 1,8 ha. Parcul de agrement va oferi zone de recreere pentru copii și seniori. Amfiteatrul în aer liber va putea fi utilizat sub formă de patinoar pe timpul iernii.

Noua investiție cuprinde parcări auto, stații pentru bike sharing și încărcarea bicicletelor electrice. Căile de acces vor fi modernizate și se vor crea două pasaje de trecere peste pârâul Calvaria. Contractul a fost semnat cu asocierea RO-Verde Landscaping – Electrogrup – Opentrans – Prospect Drill – Cris Garden. Durata de realizare a investiției este de 16 luni, din care 12 execuţia.

Valoarea contractului este de 5,5 milioane de euro, faţă de 6,9 milioane cea estimată. Finanțarea investiției este făcută de la bugetul local și din alte surse constituite. Terenul este delimitat de pârâul Calvaria, liziera pădurii Mănăştur, strada Mărişel, ansamblurile de locuinţe colective construite înainte de 1990.

Pentru a realiza acest obiectiv a fost nevoie de exproprierea mai multor parcele, suma plătită de primărie ridicându-se la 0,5 milioane lei. Zona a fost revitalizată inițial de organizația Colectiv A, care a creat un grup de implicare civică. Inițiatorii au organizat mai multe evenimente culturale, au pus bazele unui festival al cartierului şi i-au mobilizat pe locuitori să formeze grădini comunitare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima autostradă a Sălajului, gata în 2023

Articolul următor

Digitalizare la Transferoviar: plată cu cardul pe tren

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share