Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alianță pentru digitalizarea producătorilor locali

22 de companii specializate în soluții de digitalizare au pus bazele celei mai mari alianțe de acest profil din țara noastră.

Inițiativa Vreau Online a fost demarată de compania clujeană Blugento, specializată în furnizarea de soluții de comerț electronic bazate pe platforma Magento. Aceasta este un program de accelerare susținut de cei mai importanți furnizori de tehnologie și soluții digitale din țară, cu expertiză și instrumente integrate și are ca scop creșterea competitivității producătorilor locali la nivel național și internațional.

„Ne propunem ca în 2021 să digitalizăm cel puțin 50 de producători, să îi sprijinim în procesul de transformare al companiilor acestora și să le facilităm accesul la noi piețe, dar și la surse de finanțate precum fonduri europene sau naționale, prin parteneriate strategice. Programul are și o componentă de informare și educare a pieței despre beneficiile digitalizării și de facilitare a transferului de know-how digital”, spune Sandu Băbășan, CEO al Blugento.

Programul se adresează tuturor producătorilor din România care au peste un an vechime, afaceri de cel puțin 2 milioane de lei, minimum 10 angajați și o persoană dedicată pentru administrarea procesului de digitalizare. Înscrierile vor fi deschise până în 1 august. După această dată va avea loc un proces de analiză și selecție, ulterior fiind comunicat producătorilor dacă urmează să intre sau nu în programul de accelerare.

Beneficiarii programului vor avea avantajul de a colabora cu cei mai mari furnizori de tehnologie și soluții digitale din România și vor primi beneficii sub forma unor discount-uri, soluții, consultanță și cursuri specifice. Decizia de a pune bazele programului a fost luată în contextul nevoii de accelerare a procesului de digitalizare din România. La nivel global, piața transformării digitale a fost anul trecut de 737 de miliarde de dolari, potrivit Fortune Business Insights. Estimările vizează creșteri anuale de peste 22%, până la 3.546 de miliarde de dolari în 2028.

Programul de accelerare e susținut de importanți furnizori de tehnologie și soluții digitale, între membrii săi mai aflându-se Banca Transilvania, Amazon Web Services, Zento, MXHost, Fan Curier, Frisbo, Innoship, Planograma, KFactory, Retargeting, Legal Proof, SMSO, Vivre, Dendrio, De Klausen, News Man, Pluriva, Zea, UCMS By AROBS, SmartBill și Tesagon.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PRIAevents, conferință despre mediu și sectorul construcțiilor

Articolul următor

Rombat îl susține pe Simone Tempestini în Campionatul European de Raliuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share