Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul sezon la Băile Figa, deschis oficial

Băile din orașul Beclean au dat startul sezonului estival în prezența directorului Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Boloș, și a primarului Nicolae Moldovan.

“Directorul ADRNV a fost impresionat de anvergura stațiunii turistice și de toate obiectivele care vor completa și asigura atractivitatea turistică la Băile Figa. Orașul Beclean se va bucura în următorul exercițiu financiar 2021-2027 de accesarea de fonduri europene pe mai multe direcții, în principal extinderea mobilității urbane, regenerare urbană prin crearea de zone de interes public, digitalizare și turism, pentru a crește calitatea vieții tuturor locuitorilor orașului”, a relatat edilul din Beclean.

„Am continuat discuțiile despre pregătirea portofoliului de proiecte aferent exercițiului financiar 2021-2027, împreună cu reprezentanții Primăriei Beclean și cu primarul Nicolae Moldovan. De la alocări de bani prin programe, la proiecte concrete e cale lungă, iar acest lucru îl cunosc. Din acest motiv, noi, ca entitate regională, ne-am asumat să fim alături de autoritățile publice locale din regiunea noastră și să îi sprijinim să pregătească din timp cele mai importante proiecte pentru comunitățile lor”, a spus Boloș.

Becleanul are 10 proiecte finanțate din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 în infrastructura de sănătate, educație și sociale, mobilitate urbană și eficiență energetică. Valoarea investițiilor se ridică aici la 162 de milioane de lei, dintre care 132 de milioane fonduri europene.

Orașul găzduiește și cea mai modernă și dotată grădiniță din România. Conducerea ADRNV a precizat că viitoarea perioadă de programare pentru țara noastră va însemna granturi de 30,5 miliarde de euro, iar Planul Național de Redresare și Reziliență, fonduri europene de 29,2 miliarde de euro, dintre care 15 miliarde granturi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gazoduct de un milion de euro în Mureș

Articolul următor

Renovarea Palatului Administrativ Cluj costă 6 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share