Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Renovarea Palatului Administrativ Cluj costă 6 milioane de euro

Instituția Prefectului Cluj a început demersuri pentru renovarea capitală a clădirii monument istoric din centrul municipiului.

Prefectul Szilard Tasnadi a declarat că aceasta se află într-o accentuată stare de degradare și că în prezent se caută soluții de finanțare pentru reabilitarea sa. ”Avem două variante: una prin Planul Național de Redresare și Reziliență – sunt promisiuni că proiectul de reabilitare va fi cuprins, și a doua, prin finanțare de la Compania Națională de Investiții.

Este vorba despre un proiect de 6 milioane de euro. Rămâne să vedem prin ce modalitate se va concretiza această finanțare de care județul Cluj are mare nevoie”, a declarat prefectul. Palatul Administrativ este o clădire monument istoric de categoria D construită în anul 1910, situată pe Bd. 21 Decembrie, conform Transilvania Reporter. În clădire a funcționat Camera de Comerț și Industrie în perioada 1910-1940.

De-a lungul anilor, aici au mai avut sedii, după 1947, Primăria, Comitetul Regional al Partidului Muncitoresc Român (până în 1965), apoi Comitetul Județean al Partidului Comunist Român (până în 1989). Aici a mai funcționat revista românească Societatea de Mâine, începând cu  1926. După 1990, clădirea a servit ca sediu al Consiliului Județean și al Prefecturii Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul sezon la Băile Figa, deschis oficial

Articolul următor

Țara Maramureșului, propusă ca peisaj UNESCO

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share