Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ghenie a dat lovitura în Hong-Kong: tablou vândut cu 7 milioane €

Artistul băimărean Adrian Ghenie, încadrat în Școala de la Cluj, a obținut o nouă confirmare a valorii operelor sale, de data aceasta în Asia. 

Lucrarea “The Collector I” a pictorului român a fost vândută la casa de licitații Christie’s din Hong Kong pentru suma de 7 milioane de euro. Este al doilea bine vândut tablou al lui Ghenie, după “Nickelodeon”, care a obținut 8 milioane de euro în 2016, un record pentru un pictor român contemporan.

Ghenie are 43 de ani, este absolvent al Universității de Artă și Design (UAD) Cluj-Napoca și locuiește la Berlin. Cele mai bine vândute lucrări semnate de acesta erau “Nickelodeon” – 8 milioane de euro; “Boogeyman – 5,7 milioane; “Înmormântarea lui Duchamp I” – 5 milioane de euro; “The Bridge” – 3,6 milioane; “Sunflowers” – 3,6 milioane; “The Collector 4” – 3,1 milioane; “Turning Point” – 2,8 milioane.
Operele lui Ghenie au fost cele mai tranzacționate ale unui artist român în 2020 pe plan mondial. Ghenie era urmat în top de Rubin Leuven, Arthur Segal, Victor Brauner. La UAD l-a avut profesor pe Ioan Sbârciu şi a fondat, împreună cu Mihai Pop, Galeria Plan B, extinsă în Berlin.
Ghenie este cunoscut la nivel internaţional, lucrările sale aflându-se în colecţiile unor importante galerii şi muzee din lume. Printre fanii artistului se numără magnatul francez François Pinault, directorul grupului de lux Kering.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Supercom a preluat deșeurile din Câmpia Turzii

Articolul următor

Noul mod de lucru. Duelul predicțiilor și ofertelor (I)

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share