Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Meta Trust se va orienta pe piețele din Timișoara și Cluj

Noua companie imobiliară din România are în strategie orientarea pe piețele din mari orașe precum Cluj-Napoca sau Timișoara. 

Acționarii Meta Estate Trust (MET) au aprobat majorarea capitalului social cu 20 de milioane de lei. Compania își propune să atragă suma de la investitorii de pe Bursa de Valori București (BVB), printr-un plasament privat organizat în iulie.

„În doar câteva luni, MET a reușit să atragă 30 de investitori de renume. Cu cele 19 milioane atrase anterior, împreună cu suma planificată să fie atrasă în această vară, vrem să devenim un jucător important pe piața imobiliară și de capital din România. Viitorul plasament privat va oferi o premieră pentru BVB: toți investitorii vor beneficia ulterior de o alocare de acțiuni preferențiale de 14,4% din suma totală investită,” a declarat Eugen Voicu, cofondator al MET.

MET are o structură de tip holding și își propune să fructifice cele mai bune oportunități din sectorul imobiliar local, concentrându-se pe segmentul rezidențial urban mare, reprezentat, într-o primă etapă, de Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, București. În luna mai a finalizat prima rundă de finanțare.

Capitalul atras a fost utilizat pentru achiziția a 40 de proprietăți: apartamente noi în București, Constanța, Mamaia.  Modelul de business este unic în România, bazat pe un ciclu scurt de rotire a capitalurilor, de maximum 18 luni, pentru a reduce riscurile legate de investițiile în real estate,  MET are în vedere achiziții de apartamente în diverse faze de finalizare și parteneriate cu dezvoltatori imobiliari consacrați.

Compania discută  cu mai mulți dezvoltatori pentru a-i ajuta să beneficieze de capital pentru dezvoltare și are în vedere investiții directe în acțiuni ale dezvoltatorilor locali pentru a maximiza randamentele oferite acționarilor. MET este administrat de o companie de management înființată de Eugen Voicu (Certinvest), Ionuț Nicolescu (SVN), Adrian Stanciu (Erudio, Ascendis), Dragoș și Alex Bonea (Delta Studio), Cosmin Mizof (Certinvest, Mentor 2 Invest).

Obiectivul este atingerea unei ținte de randament proiectată ca medie anuală în primii zece ani de peste 15%. Modelul de business se bazează o structură investițională de tip REIT, cu piloni de investiții în proiecte imobiliare, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Perspective bune de carieră prin învățământul dual oferit de Star Transmission și Star Assembly

Articolul următor

Șosele asfaltate de la Cluj la Bistrița și Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share