Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șosele asfaltate de la Cluj la Bistrița și Mureș

Lucrările de reabilitare a șoselei spre Drumul Bistriței au început pe teritoriul județului Cluj.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a demarat lucrările de reabilitare și modernizare pe sectorul Drumului Județean 109C Țaga – Sucutard, parte a proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, DJ 109C (intersecție DJ 172A) Țaga – Sucutard (intersecție DJ 161G), de la km 17+600 la km 25+481”.

Sectorul vizat are 7,8 km și realizează legătura cu alte două sectoare ce compun Drumul Bistriței, respectiv DJ 172A care asigură accesul spre județul Bistrița-Năsăud, și DJ 161G care asigură accesul spre Drumul Național 16. Lucrările vor consta într-o serie de operațiuni complexe care se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi, binder și strat de uzură, precum și prin lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

“Aceste lucrări vor contribui la tranzitarea în condiții optime a unei părți importante a județului, facilitând locuitorilor din zonă accesul către județul Bistrița-Năsăud, respectiv spre DN 16, spre direcțiile Cluj-Napoca sau Mureș”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Vor avea loc reabilitarea sistemului rutier prin realizarea de casete în vederea lărgirii căii de rulare, lucrări de frezare, așternerea de strat de piatră, realizarea zidurilor de sprijin în zonele unde situația impune acest lucru, înlocuirea podețelor, modernizarea podurilor, lucrări de canalizație a cablurilor, realizarea acostamentelor, a șanțurilor betonate, trotuarelor și a acceselor la proprietăți, amenajarea intersecțiilor și a drumurilor laterale.

În această fază se execută lucrări hidrotehnice de canalizare, lucrări de săpătură în zonele prevăzute cu ziduri de sprijin, refacerea terasamentelor și realizarea variantelor ocolitoare în zonele cu podurile ce urmează a fi modernizate. Valoarea lucrărilor este de 21 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată,  sumă asigurată integral din bugetul județean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Meta Trust se va orienta pe piețele din Timișoara și Cluj

Articolul următor

Centru de testare rapidă în Aeroportul Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share