Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ifm – partener în soluții de automatizare la cheie

Anul 2020 a adus multe schimbări în viețile tuturor. Odată cu pandemia, a trebuit să ne reevaluăm poziția în societate, în comunități, cât și profesional.

În 2020, pe lângă alte industrii, ca HoReCa și aviație, am asistat și la o contracție a Industriei Automotive, o industrie care este al doilea mare contributor la PIB-ul României. Cu toate acestea, după șocul din lunile martie-aprilie 2020, din al treilea trimestru am asistat la o revenire spectaculoasă, dar care nu a fost suficientă ca să acopere vânzările din anul 2019.

Printre cei afectați de această criză s-au numărat și constructorii auto, unde vânzările au scăzut cu o treime comparativ cu 2019. În același timp, vânzările de vehicule electrice au crescut cu peste 50%, fapt ce marchează evident un trend care va fi constant în următorii ani, cel puțin. Dacă ne uităm și la precomenzile pentru noul Dacia Spring, lansat anul acesta, la legislația pe care o adoptă țările din UE și restricțiile privind motoarele diesel, putem observa că acesta devine tot mai accentuat.

ifm electronic este parte din acest trend, senzorii și sistemele produse de noi asistă producția de automobile cu tehnologie inovativă și standarde înalte de calitate. O mare parte din clienții noștri sunt din Industria Automotive, unde se utilizează cele mai moderne tehnologii de producție. Sisteme perfect armonizate între ele, formate din centre de prelucrare, sisteme de transport și roboți industriali, permit o producție de serie ce presupun costuri reduse, îndeplinind în același timp dorințele individuale ale clienților în ceea ce privește dotarea. Fiecare proces al complexei activități de producere a automobilelor – instalația de presare, construcția caroseriilor, lăcuirea, construcția agregatelor și montarea finală – trebuie să funcționeze în mod fiabil, cu o disponibilitate ridicată a tuturor mașinilor și instalațiilor.

Produsele noastre, senzorii de temperatură, presiune, nivel și debit monitorizează în mod fiabil mediile de proces. Barierele optice și senzorii inductivi safety garantează siguranța mașinilor și a persoanelor, de exemplu la nivelul preselor, a celulelor de roboți și a stațiilor de montaj. Pozițiile componentelor utilajelor sunt detectate în mod precis cu ajutorul senzorilor inductivi, capacitivi, optoelectronici și de cilindri.

Deservim peste 150.000 de clienți global și peste 3.000 în România. Dintre aceștia, undeva la 60% din clienții noștri sunt din industria Automotive. Ei ne-au ales din mai multe motive, dar sunt câteva care merită menționate: know-how tehnic – avem cei mai bine pregătiți colegi, specializarea, training-ul și motivarea lor sunt parte din strategia grupului nostru. Avem peste 98% din produsele comercializate pe stoc, astfel că oferim un termen de livrare imbatabil, iar în Automotive, știm cu toții, viteza este esențială. Nu în ultimul rând, garanția de 5 ani a produselor noastre, un angajament pe care l-am luat în fața clienților, ceea ce demonstrează că soluțiile noastre sunt de o calitate superioară.

Fiind o prezență continuă în această industrie, în urmă cu 5 ani am luat decizia de a ne susține clienții și prin oferirea de soluții la cheie, proiecte de automatizări, executate de specialiștii noștri tehnici, împreună cu parteneri integratori, pentru a oferi partenerilor o experiență one-stop-shop. Am dezvoltat, ofertat și implementat peste 100 de proiecte împreună cu partenerii ifm, în zona de mentenanță predictivă, soluții pentru industry 4.0 și eficientizare a costurilor de energie în producție, unde o reducere de 20-30% în pierderile de aer comprimat la facturi de câteva milioane de euro anual, înseamnă foarte mult.

Anul acesta, compania noastră împlinește 15 ani de prezență în nume propriu în România. Ne dorim ca împreună cu clienții noștri să reușim să marcăm acest eveniment într-un cadru festiv, în deplină siguranță și privind cu optimism către viitor. Este o aniversare frumoasă, unde sărbătorim dezvoltarea companiei noastre, mărirea echipei și planurile de viitor. Aceste planuri sunt un indicator clar al viziunii și încrederii în România, în Automotive, al tuturor investitorilor străini.

de Mircea Andriescu – National Sales Manager

(TB, nr. 102, mai-iunie 2021)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Analiză REI: Piața de consultanță pentru atragerea de fonduri nerambursabile a depășit 50 mln. euro

Articolul următor

Autostrada Cluj – Alba – Sibiu, gata în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share