Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transport în comun gratuit la Cluj-Napoca, o dată pe săptămână

În reședința de județ a Clujului se aplică, din 18 iunie, programul Vinerea Verde, care presupune accesul gratuit, în această zi a săptămânii, pe mijloacele de transport în comun, pe liniile urbane.

De gratuitate beneficiază oricine vrea să circule cu mijloacele de transport public pe traseele aflate pe raza municipiului. “Prin implementarea acestui program urmărim reducerea poluării chimice și fonice; descongestionarea traficului din municipiu; stimularea publicului călător în direcția renunțării la deplasări cu autoturismele proprii”, motivează primarul Dan Tarcea.

De asemenea, municipalitatea vizează utilizarea cu precădere a transportului public; reducerea accidentelor rutiere prin diminuarea numărului de autovehicule care utilizează trama stradală din municipiu.

Alte obiective sunt creșterea gradului de încărcare a capacităților de transport disponibile prin majorarea numărului de călători; reducerea costurilor pe călător transportat; eliminarea blocajelor în trafic ca urmare a numărului din ce în ce mai mare de autovehicule existente în circulație la diferite intervale din zi.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Populația poate cumpăra titluri de stat Fidelis în lei și euro, listate la BVB

Articolul următor

Analiză REI: Piața de consultanță pentru atragerea de fonduri nerambursabile a depășit 50 mln. euro

Citește și:
Citeste mai mult

2.9 billion people still offline

New data from ITU suggest ‘COVID connectivity boost’ – but world’s poorest being left far behind An estimated…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share