Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La fel de ușor de utilizat ca un smartphone: viitorul sistem de operare KUKA va marca începutul unei noi ere în robotică

La Hannover Messe, KUKA a prezentat în premieră noul său sistem de operare, iiQKA.OS, care va simplifica semnificativ utilizarea roboților.

În perspectiva unui viitor al automatizării intuitive, rapide și puternice pentru toți, KUKA prezintă primele elemente ale viitorului său sistem de operare, iiQKA.OS. Noul sistem de operare va forma baza unui întreg ecosistem, oferind acces la o selecție importantă de componente, programe, aplicații, servicii și echipamente care sunt ușor de instalat, operat și utilizat. Acest ecosistem iiQKA bazat pe iiQKA.OS va face posibilă pentru noii veniți implementarea automatizării fără formare specializată, îmbunătățind și simplificând în același timp procesul pentru experți.

„Automatizarea este una dintre tendințele majore de astăzi. Acesta este motivul pentru care KUKA își propune să pună la dispoziția tuturor automatizarea bazată pe robot, ca parte a „Misiunii 2030”,” spune Kristina Wagner, vicepreședinte Corporate Research & Director Robot X-perience Program.

Aici intră în joc noul sistem de operare iiQKA.OS compatibil cu ecosistemul iiQKA: se bazează pe o arhitectură software modernă și modulară, cu funcționalitate și funcții intuitive, ușor de utilizat, încorporate pe parcursul călătoriei utilizatorului. Va oferi astfel o introducere rapidă în robotică pentru începători și o îmbunătățire semnificativă a automatizării pentru utilizatorii experimentați.

Sistemul general de hardware și software este crucial

Software-ul este mai important ca oricând pentru ușurința utilizării unui întreg sistem robot. Acest lucru necesită un sistem de operare intuitiv de utilizat și care să ofere acces la un ecosistem de componente, programe, aplicații, servicii și accesorii – precum noul iiQKA.OS.

Robotul colaborativ LBR iisy va fi primul robot care va rula exclusiv pe noul sistem de operare compatibil cu ecosistemul iiQKA – în combinație cu controlerul KR C5 micro și noul dispozitiv de operare smartPAD Pro. Obiectivul KUKA nu este doar de a face robotica mai accesibilă pentru noii veniți, ci și de a-și dezvolta în continuare baza de clienți existentă. În următorii ani, obiectivul este ca fiecare produs KUKA să fie echipat cu noile ecosisteme iiQKA.OS și iiQKA – este un proiect de dezvoltare pe termen lung în care s-au făcut acum primii pași.

Rețea de parteneri și dezvoltatori

Începând cu parteneri deja selectați, ecosistemul iiQKA se va dezvolta și va deveni o rețea deschisă de parteneri și dezvoltatori care furnizează hardware și software – de exemplu, grippere sau alte instrumente la capătul brațului, sisteme de camere pentru recunoaștere vizuală, senzor de siguranță, programe specifice tehnologiei sau aplicațiilor. Acest lucru este exemplificat de primii parteneri KUKA iiQKA Ecosystem Keystone Partners: SCHUNK, SICK și Roboception. Interfețele deschise și standardizate joacă un rol important aici, permițând partenerilor și dezvoltatorilor să furnizeze astfel de extensii hardware și software într-un mod simplu, valorificând puterea platformei de utilizare IIQKA.OS. Clienții finali și integratorii beneficiază de acest lucru, găsind rapid și ușor combinația potrivită de produse KUKA și accesorii pentru pentru aplicația lor particulară. Astfel, în următorii ani, ecosistemul va oferi funcționalități și servicii care fac ca portofoliul KUKA să fie mai flexibil și mai puternic, capabil să se adapteze și să se extindă la fel de repede pe cât cere piața.

Soluții inteligente pentru o experiență bună a utilizatorului

Construită pe un kernel Linux, întreaga arhitectură a noului sistem de operare este concepută pentru o dezvoltare rapidă și ușurință în utilizare: iiQKA.OS va oferi rapid actualizări și upgrade-uri și mai multe funcții vor fi adăugate în timp. Noul sistem de operare va susține, de asemenea, limbajul robotului KUKA (KRL) existent. Acest lucru va permite clienților existenți care au experiență în KUKA.SystemSoftware să migreze fără probleme la iiQKA.OS în următorii ani și să continue să utilizeze fluxuri de lucru și coduri.

(TB nr. 102, mai-iunie 2021)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sticla și provocările arhitecturale și structurale la INGLASS

Articolul următor

„Sales & Marketing Conference”: Provocările cu care se confruntă brandurile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share