Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sticla și provocările arhitecturale și structurale la INGLASS

Conferința INGLASS a reunit, pe 17 iunie, la Bucuresti, experți și specialiști ai sticlei din România, într-un eveniment unicat, dedicat elitei profesioniștilor din domeniu.

In premieră, prin intermediul platformei de comunicare SHARE Architects, arhitecți, ingineri proiectanți de fațade, ingineri structurali și producători de sticlă s-au întâlnit în cadrul INGLASS pentru a prezenta și a dezbate pe studii de caz privind utilizări arhitecturale și structurale ale sticlei în proiecte de referință, construite recent, în România.

Punctăm principalele repere ale conferinței și vă invităm să vizionați înregistrarea conferinței INGLASS care va fi disponibilă, în curând, pe platforma learn.share-architects.com.

Florin Mindirigiu, fondator SHARE Architects: “INGLASS este primul eveniment profesional șI de networking al comunității specialiștilor în sticlă, din cadrul comunității lărgite SHARE Architects.Bucuria reîntâlnirii, după o lungă perioadă în care reuniunile fizice nu au fost posibile, a fost impărtășită de toți invitații și cred că, evenimentul în sine, prin conținut și oportunități, a dat impulsul necesar rețelei de afaceri și contacte din acest domeniu. Vom continua cu întâlniri ale specialiștilor din domeniile:arhitectura spitalelor, arhitectura industrială, arhitectura comercială, a aeroporturilor și infrastructurii sportive și arhitectura ospitalității, culminând pe 4 noiembrie cu evenimentul de referință al comunității arhitecturale, Forumul Internațional de Arhitectură SHARE Bucharest 2021.”

Răzvan Popa, Director Alusystem – “Lucrez de 14 ani în domeniul ăsta și am avut plăcerea să lucrez cu aproape toți arhitecții invitați și cred că se definește ideea de comunitate. Intrând în sală, cunoști toate fețele oamenilor care, în final, ajută la dezvoltarea acestor proiecte și realizarea lor. Cred că ăsta e marele câștig al acestui eveniment și vă felicit. Lumea simțea nevoia să se întâlnească și vă mulțumim pentru oportunitate.” Răzvan Popa, Director Alusystem

Françoise Pamfil, critic de arhitectură, editor șef al revistei IGLOO, co-moderator al celui de al treilea panel INGLASS: “Probabil, substanța colaborării între arhitecți, inginerii de fațade, inginerii structurali și producătorii de sticlă, mai ales în cazul clădirilor de tip transparent, mari, rezidă într-o complicitate care dizolvă relația dintre serie și unicat, și cred că e o temă arhitecturală, filozofică, economică, tehnică și fizică, foarte interesantă.”

Vladimir Arsene , Președinte Westfourth Architecture – “Dacă comparăm diverse ramuri de activitate din România cu diverse ramuri din Occident – medicale, industriale etc – această ramură a construcțiilor, și în special a pereților cortină, ce se fac în România, este poate un vârf de lance – suntem cei mai apropiați de Occident din acest punct de vedere. Asta este cu totul remarcabil.”

Dragoș Marcu, CEO, Partener Popp & Asociații, Președinte de Onoare AICPS, invitat special’’ și co-moderator al conferinței INGLASS – “In România nu există suficientă cultură, în sensul abordării programatice a sticlei ca element structural într-un ansamblu construit.Probabil, sunt prea puține programe educaționale privind sticla ca material de construcții. Salut această conferință care e un prilej și o dovada că există preocupare susținută pentru sticlă, ca material de construcții.”

‘’Avem specialiști pregătiți să facă absolut orice. Nu suntem cu nimic mai prejos în România, decât oriunde în Europa. Trebuie doar să avem educația și răbdarea de a investi timp în dezvoltarea de noi soluții și de a “provoca sticla”, pentru că, în momentul de față, nu mai discutăm de limitări tehnologice, ci de limitări de mindset.’’ a fost una din concluziile primei runde Ask an Expert din cadrul conferinței.

Şerban Ţigănaş, Președinte SHARE Architects Society, moderator conferință – „În 2010, la prima întâlnire pe formatul INGLASS, de atunci, îmi aduc aminte că aveam o prezentare care se numea “Mesaj într-o sticlă”. O să mai privesc așa, din când în când, retrospectiv, au trecut mulți ani de atunci. Ceea ce este minunat este că toată această familie care s-a format (n.r. SHARE Architects Community), a fost mereu creativă și a dezvoltat lucruri noi. Harta SHARE pe care am privit-o mai înainte, desigur, pare o simplă hartă, dar imaginați-vă oamenii care populează și care sunt atrași în toate acele locuri. Ei aduc o dimensiune de care eu sunt foarte mândru. Îți mulțumesc foarte mult, Florin, pentru colaborare și celorlalți care au fost cu noi. Aș vrea să spun că nu e puțin lucru să duci această cultură a discuțiilor despre arhitectură, a împărtășirii despre arhitectură, în peste 12 țări. Aș vrea să punctez aici ideea că întotdeauna ne-am dorit să fie alături de noi, oriunde am merge, arhitecții din România și arhitectură din România, pentru că ea are loc pe ecranele tuturor acestor capitale și ne face onoare. Asta aș vrea să fie unul dintre principalele mesaje acum la deschiderea sezonului. Veniți cu noi în lume!’’

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Untold și-a prezentat capetele de afiș

Articolul următor

La fel de ușor de utilizat ca un smartphone: viitorul sistem de operare KUKA va marca începutul unei noi ere în robotică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share