Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lăptarii de la Bonas au ajuns la bursă

Producătorul clujean de lactate Bonas Import Export (BEI) a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

Compania a fost înființată în 1991, fiind o afacere de familie, și a devenit treptat unul dintre producătorii de lactate de referință în regiunea Clujului datorită produselor realizate și lanțului de producție implementat.

„În urmă cu doi ani, la Cluj, BVB și Ministerul pentru Mediul de Afaceri demarau proiectul «Investește pentru viitor!», iar fondatorii Bonas erau prezenți la acel prim workshop. Faptul că astăzi vedem conducerea companiei sunând clopoțelul bursei este o dovadă a faptului că piața de capital este din ce în ce mai mult văzută de antreprenori drept o sursă esențială pentru finanțare”, a spus Radu Hanga, președintele BVB.

„Listarea la BVB reprezintă un pas important de trecere a activității  companiei la un nivel superior. Mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată prin investirea în acțiuni în cadrul plasamentului privat derulat și așteptăm să se alăture cât mai mulți investitori planurilor noastre de dezvoltare a companiei”, a afirmat Vasile Naș, președintele BEI.

Listarea companiei vine după derularea, în aprilie, a unui plasament privat prin care au fost vândute 40% din acțiuni, la 5 lei/titlu. Oferta a fost suprasubscrisă, compania reușind să strângă, de la 114 investitori, 10 milioane de lei. Plasamentul a fost realizat cu sprijinul Interdealer Capital Invest (ICI) – consultant autorizat.

Compania vrea să folosească mecanismele de finanțare disponibile pe piața de capital, precum majorările de capital, emiterea de obligațiuni corporative, inclusiv convertibile în acțiuni, în funcție de necesarul de finanțare al companiei. Conducerea BEI urmează să anunțe săptămâna viitoare prima majorare de capital, potrivit lui Daniel Pop, administrator al ICI.

Produsele sunt fabricate în satul Dezmir (comuna Apahida). Fabrica are o 1.000 mp, cu o capacitate de procesare de 15.000 l/zi. Produsele sunt comercializate preponderent în cele 18 magazine proprii din județ (65%), hipermarketuri (18%), mici retaileri (10%).

Strategia presupune extinderea rețelei de magazine proprii în Cluj, județele limitrofe și în București, în paralel cu creșterea cantității zilnice de lapte procesat în fabrica existentă. Planurile prevăd dezvoltarea unei noi fabrici și lansarea unui sistem de franciză pentru magazinele din localitățile aflate la o distanță mare de fabrică.

BEI are 83 de angajați. În 17 iunie a lansat o linie de producţie de îngheţată din lapte proaspăt, intenţionând să investească anul viitor într-o fabrică de înghețată cu această materie primă. Acționari principali sunt Vasile Naș (20,44%), Emil Ovidiu Naș (20,44%), Petru Brad (18,33%), restul acțiunilor fiind deținute de persoane fizice și juridice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Catinvest investește 6 milioane de euro într-o nouă extindere a Electroputere Mall

Articolul următor

Orașele regionale vor organiza concursuri de verificatori în construcții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share