Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Al şaisprezecelea tramvai Imperio a sosit la Oradea de la Astra Arad

Vineri, 25 iunie 2021, a ajuns la Oradea al șaisprezecelea tramvai Imperio. După ce va fi supus unor probe de anduranță pe traseu, acesta va deservi călătorii alături de celelalte garnituri.

Tramvaiul face parte din cel de-al doilea lot de 10 tramvaie Imperio cumpărat de municipalitate. Primăria Oradea a semnat contractul de furnizare a celor 20 de tramvaie în data de 19.10.2018, cu Societatea Astra Vagoane Călători SA, valoarea contractului fiind în valoare de 148.800.000 lei fără TVA (7.400.000 lei fără TVA/tramvai).

Primul lot de zece tramvaie a fost livrat anul trecut. Până în luna septembrie 2021 vor sosi şi celelalte 4 tramvaie achiziționate prin acest contract.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, fondurile nerambursabile fiind de 98%, iar contribuţia proprie din bugetul local al Municipiului Oradea este de 2%.

Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități. Tramvaiele sunt prevăzute cu podea coborâtă 100% şi cu instalaţii de validare/taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing.

Tramvaiele sunt eficiente din punct de vedere energetic și recuperează energia datorită sistemului de frânare cu recuperare de energie.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Produse tradiționale și ateliere meșteșugărești, la Ziua Turismului Arădean

Articolul următor

Sala Polivalentă din Oradea este finalizată în proporție de 95%

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share