Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Produse tradiționale și ateliere meșteșugărești, la Ziua Turismului Arădean

Sute de persoane au fost prezente sâmbătă, 26 iunie 2021, pe platoul din fața Consiliului Județean Arad. Aici a fost organizată ediția a III-a a Zilei Turismului Arădean. Evenimentul a fost organizat de CJ Arad cu participarea unor primării din județ (Ghioroc, Pecica, Săvârșin, Petriș, Zăbrani, Șiria), Complexului Muzeal al Județului Arad, a Centrului Cultural Județean. Au fost organizate expoziții cu vânzare. Au fost prezenți și meșteri populari care au realizat ateliere live.

Evenimentul s-a deschis cu o paradă a portului popular arădean. Mai târziu, zeci de copii au asistat la un spectacol de teatru de păpuși, iar de la prânz au început recitalurile de muzică.

Cu această ocazie au fost lansate și cele șase circuite ale turismului de o zi din județul Arad. Consiliul Județean Atad își propune să continue seria unor astfel de evenimente cu „Produs în Arad”, în cursul lunii iulie.

Deși precedată de un cod roșu de furtună, Ziua Turismului Arădean a reușit să atragă mulți arădeni interesați.

Pâine de Pecica

Primăria Ghioroc a amenajat un colț de plajă, cu 12 palmieri și șezlonguri, primăria Șiria a venit cu ii tradiționale, primăria Zăbrani a prezentat arădenilor țesături și costume populare, primăria Pecica a promovat Muzeul Digital și pâinea de Pecica, primăria Săvârșin și-a construit prezentarea în jurul celui mai important obiectiv turistic din vestul țării – castelul regal de la Săvârșin, primăria Petriș și Asociația Zarand au adus produse locale tradiționale.

În organizarea evenimentului, un rol important l-a avut Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, din cadrul Consiliului Județean Arad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Barajele Ardealului au fost evaluate pentru siguranța în exploatare

Articolul următor

Al şaisprezecelea tramvai Imperio a sosit la Oradea de la Astra Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share