Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Barajele Ardealului au fost evaluate pentru siguranța în exploatare

Comisia Teritorială de Avizare Transilvania (CTAT) s-a întrunit pentru a evalua starea de siguranță în exploatare a barajelor.

Aceasta a avizat documentaţiile de evaluare a stării de siguranță în exploatare a barajelor de categorie C şi D de pe raza administrativă a patru Administraţii Bazinale de Apă: Someş-Tisa (ABAST), Crişuri, Banat și Mureş. Au fost analizate și avizate 32 de documentaţii tehnice de expertiză pentru evaluarea stării de siguranță în exploatare a barajelor.

Din bazinul hidrografic Someș-Tisa au fost avizate ca siguranță în exploatare un baraj în județul Cluj, două în Maramureș, trei în Satu Mare și 12 în Sălaj. CTAT are ca scop avizarea documentaţiilor de expertiză pentru barajele care realizează retenţii de apă; depozite de deşeuri; lucrări hidrotehnice speciale, aflate în realizare şi exploatare: proiectare, execuţie, exploatare, postutilizare, conservare sau dezafectare.

În Registrul Național al Barajelor din România, pentru barajele încadrate în categoriile de importanță C și D pe raza administrativă a ABAST sunt inventariate 132 de lucrări, pentru zona aferentă CTAT: 100 de baraje de retenție; 24 de iazuri de decantare sau depozite de deșeuri; opt lucrări hidrotehnice speciale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

După 13 ani, prosumatorii - participanți la piața de energie

Articolul următor

Produse tradiționale și ateliere meșteșugărești, la Ziua Turismului Arădean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share