Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Câmpia Turzii își primenește străzile cu 10 milioane €

Municipalitatea din Câmpia Turzii derulează un proiect de mobilitate urbană pe fonduri europene în mai multe zone din localitate.

Trotuarele străzii Dr. Ion Rațiu, de la calea ferată industrială spre Turda (cartierul Șarât) și până în centrul orașului, au intrat în reparație capitală, în cadrul proiectului de mobilitate urbană, finanțat pe bani europeni, cu valoarea totală de 10 milioane euro. În primăvară s-a realizat un tronson experimental, pe o secțiune de 60 m, din str. Republicii, o caracteristică a proiectului european.

Scopul acesteia este de a verifica calitatea și proprietățile asfaltului ce urmează a fi turnat în zonă, gradul de compactare și pregătirea pentru turnarea stratului de uzură. Tronsonul ales pentru asfaltarea experimentală a fost cel din vecinătatea intersecției cu Drumul Național 15 – E60, strada 1 Decembrie. Inspectoratul de Stat în Construcții Cluj a verificat această lucrare.

În urma validării intermediare a acesteia, s-a trecut la faza următoare a proiectului tehnic, în cadrul căreia se asfaltează trotuarele, se ridică toate căminele la nivel, apoi se amenajează pistele pentru bicicliști. Asfaltarea străzii Republicii face parte din proiectul european care vizează infrastructura de transport public și măsurile de mobilitate alternativă din Câmpia Turzii.

Pe de altă parte, procesul de reamenajare a parcărilor de reședință se află în faza de efectuare a marcajelor pentru locurile de parcare, urmat de etapa instalării plăcuțelor de identificare corespunzătoare fiecărui loc de parcare și finalizat prin amplasarea indicatoarelor rutiere pentru marcarea specifică acestor zone.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum au ajuns studiourile de videochat un business cu adevărat de succes?

Articolul următor

Oportunitate la Salrom: grafitul pentru bateriile de mașini electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share