Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oportunitate la Salrom: grafitul pentru bateriile de mașini electrice

Ministrul economiei, Claudiu Năsui, propune, după o vizită la Salina Ocna Dej (SOD), ca Societatea Națională a Sării (Salrom) să exploateze grafitul, materie primă neceară fabricării bateriilor pentru vehiculele electrice.  

“România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii. Resursele de grafit ale țării vor fi exploatate prin Salrom”, afirmă Năsui. Acesta spune că unele companii de stat au potențial și șansa să devină de succes pentru România. Salrom deține monopolul pe exploatarea sării din țară, fiind una dintre puținele companii profitabile subordonate Ministerului Economiei tocmai grație acestui monopol.

Năsui a vizitat SOD, cea mai productivă mină din cele șapte ale Salrom. “În subteran, lucrurile merg în parametri buni, exploatarea fiind făcută cu utilaje moderne și cu un impact redus asupra mediului. Problemele sunt când ieșim la suprafață. Precum în multe companii de stat, presiunea politicului a fost să fie angajați oameni care nu fac nimic. Aici e un loc mare de eficientizare posibilă pentru companie.

Am numit un nou consiliu de administrație, în urmă cu câteva luni, compus numai din oameni care și-au demonstrat competențele în mediul privat. Este extrem de activ și a reușit în scurt timp să descâlcească nodul administrativ care a constrâns această veritabilă mină de aur a României să rămână blocată.

Tot ei pregătesc lansarea proiectului pentru exploatarea grafitului, care va relansa o industrie întreagă în România. Grafitul este o materie primă esențială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră. România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii”, consideră Năsui.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Câmpia Turzii își primenește străzile cu 10 milioane €

Articolul următor

Conferința online: “Supply Chain Logistics & Intermodal Freight Transport Conference”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share