Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clusterul Cluj IT, profilat pe drone și nano-sateliți

Cluj IT Cluster (CITC) este partener într-un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul Horizon 2020 în cadrul căruia s-au obținut până acum finanțări de 1,5 milioane de euro.

Cu un buget de peste 4 milioane de euro, proiectul UFO este dedicat sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) europene în dezvoltarea de noi produse și servicii, prin integrarea tehnologiilor oferite de Small Flying Objects (SFO): drone, nano-sateliți, high altitude platform systems.

Proiectul reprezintă o importantă oportunitate pentru companiile europene, implicit cele românești, în condițiile în care 85% din buget va fi direcționat spre IMM-uri. Primul apel deschis s-a încheiat în februarie, cu 52 de proiecte propuse, fiind 13 câștigătoare, din cinci țări (Bulgaria, Franța, Grecia, România, Marea Britanie), cu finanțări de 1,5 milioane de euro.

“Inovația este una dintre prioritățile CITC, iar prin participarea ca partener în cadrul UFO, acesta a facilitat companiilor românești posibilitatea de a aplica la proiect cu soluții inovative care răspund provocărilor din cele cinci sectoare vizate. Peste 10 companii românești au aplicat pentru un voucher în cadrul proiectului UFO, iar trei au primit finanțări de 115.000 de euro”, conform conducerii clusterului clujean.

Cel de-al doilea apel UFO Project s-a lansat în 15 iunie. Companiile interesate pot aplica pentru un voucher în cadrul proiectului până la 22 septembrie. Se finanțează proiectele colaborative care propun soluții inovative pentru provocările din cinci sectoare: mobilitate, climă, Blue Growth, finanțe și asigurări, digital / industrii creative / gaming. Soluțiile propuse trebuie să implice tehnologii SFO. Finanțarea poate ajunge până la 60.000 de euro pe IMM și pot aplica doar companii din România, Bulgaria, Franța, Grecia, Marea Britanie.

Proiectul UFO este implementat printr-un parteneriat de opt clustere provenind din sectoare precum IT&C, aerospațial, maritim, precum și un cluster asociat dedicat problemelor legate de climă. Sub această coordonare multinațională, proiectul se va derula pe 33 de luni cu scopul de a îmbunătăți dezvoltarea și implementarea soluțiilor și aplicațiilor aerospațiale cu un impact pozitiv în societate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriat ENEL X – Kaufland – construiesc un parc fotovoltaic de 1 milion de euro

Articolul următor

Șimleu Silvaniei va avea stadion cu nocturnă și hotel

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share