Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șimleu Silvaniei va avea stadion cu nocturnă și hotel

Orașul din județul Sălaj va fi înzestrat cu o arenă sportivă care va cuprinde stadion, teren de antrenament și structură de cazare.

Pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI) se află proiectul ce vizează un stadion cu nocturnă în Șimleu Silvaniei, o bază de antrenament, dar și un hotel cu 14 camere, conform Sălajul Liber. Ioan Gurzău, președintele clubului Sportul Șimleu, s-a întâlnit cu ministrul dezvoltării, Attila Cseke.

„Am discutat la Vârșolț cu domnul ministru despre această investiție, iar acesta ne-a dat toate asigurările că se vor pune în practică și se vor realiza”. Stadionul se va realiza pe actualul amplasament, urmând a fi dotat cu 2.500 de locuri pe scaune, fiind omologat pentru Liga 2. După începerea lucrărilor, echipa locală va disputa meciurile în Halmășd sau Nușfalău. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a aprobat, anul trecut, completarea listei-sinteză cu 67 de complexuri sportive, dintre care trei în Sălaj.

Lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului complexuri sportive, coordonat prin CNI, a fost modificată cu proiecte solicitate de autoritățile publice locale. Aceasta cuprindea peste 500 de amplasamente. Proiectele noi vizate în Sălaj sunt în Șimleu Silvaniei – reabilitarea și modernizarea Stadionului Măgura, Dragu, Hida – construire de baze sportive.

Acestea se vor adăuga bazelor sportive deja programate în Zalău (Stadionul Dumbrava Nord, baza sportivă de pe str. Făgetului), Jibou – baze sportive la unitățile de învățământ O. Goga și L. Blaga, Șimleu Silvaniei – baza sportivă Măgura, Lozna și Sărmășag. Prin dosarul de candidatură depus pentru Campionatul European, una din condiţiile asumate de guvern a fost construirea şi modernizarea a 400 de terenuri de fotbal. Federaţia Română de Fotbal a transmis inițial către CNI 175 de amplasamente selectate în vederea construirii de baze sportive tip 1.

Total
83
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clusterul Cluj IT, profilat pe drone și nano-sateliți

Articolul următor

Terminal Cargo la Aeroportul Oradea

Citește si:
Total
83
Share