Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șimleu Silvaniei va avea stadion cu nocturnă și hotel

Orașul din județul Sălaj va fi înzestrat cu o arenă sportivă care va cuprinde stadion, teren de antrenament și structură de cazare.

Pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI) se află proiectul ce vizează un stadion cu nocturnă în Șimleu Silvaniei, o bază de antrenament, dar și un hotel cu 14 camere, conform Sălajul Liber. Ioan Gurzău, președintele clubului Sportul Șimleu, s-a întâlnit cu ministrul dezvoltării, Attila Cseke.

„Am discutat la Vârșolț cu domnul ministru despre această investiție, iar acesta ne-a dat toate asigurările că se vor pune în practică și se vor realiza”. Stadionul se va realiza pe actualul amplasament, urmând a fi dotat cu 2.500 de locuri pe scaune, fiind omologat pentru Liga 2. După începerea lucrărilor, echipa locală va disputa meciurile în Halmășd sau Nușfalău. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a aprobat, anul trecut, completarea listei-sinteză cu 67 de complexuri sportive, dintre care trei în Sălaj.

Lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului complexuri sportive, coordonat prin CNI, a fost modificată cu proiecte solicitate de autoritățile publice locale. Aceasta cuprindea peste 500 de amplasamente. Proiectele noi vizate în Sălaj sunt în Șimleu Silvaniei – reabilitarea și modernizarea Stadionului Măgura, Dragu, Hida – construire de baze sportive.

Acestea se vor adăuga bazelor sportive deja programate în Zalău (Stadionul Dumbrava Nord, baza sportivă de pe str. Făgetului), Jibou – baze sportive la unitățile de învățământ O. Goga și L. Blaga, Șimleu Silvaniei – baza sportivă Măgura, Lozna și Sărmășag. Prin dosarul de candidatură depus pentru Campionatul European, una din condiţiile asumate de guvern a fost construirea şi modernizarea a 400 de terenuri de fotbal. Federaţia Română de Fotbal a transmis inițial către CNI 175 de amplasamente selectate în vederea construirii de baze sportive tip 1.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clusterul Cluj IT, profilat pe drone și nano-sateliți

Articolul următor

Terminal Cargo la Aeroportul Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share