Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Terminal Cargo la Aeroportul Oradea

Oradea va avea un terminal cargo. Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan și primarul Municipiului Oradea, Florin Birta, au anunțat marți, 29 iunie 2020, realizarea unui terminal cargo la Aeroportul Oradea.

Suprafața destinată acestei investiții este de 14,4 hectare, terenul fiind transferat în acest scop din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Consiliului Județean Bihor în anul 2013 (prin HG 843/2013). Condiția este ca proiectul să fie realizat în termen de 10 ani, altfel terenul intră din nou în administrarea Ministerului.

Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Aeroportul Oradea și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) încheie un acord de parteneriat în vederea realizării terminalului cargo.

Autoritatea județeană va pune la dispoziție terenul și va organiza procedura de licitație, în timp ce Primăria Oradea va acorda facilități fiscale pentru stimularea investițiilor. Aeroportul Oradea se angajează să realizeze racordarea amplasamentului printr-o cale de rulare la pista de aterizare și decolare, iar ADLO va oferi acces la drumurile publice și utilitățile Parcului Industrial Eurobusiness II.

Acest obiectiv pe care vrem să îl realizăm este o necesitate pentru a dezvolta Oradea și județul Bihor în continuare, iar partea de facilități logistice și conectare este determinantă, în condițiile în care companiile din zonă își transportă pe cale aeriană o parte din produsele pe care le folosesc în procesele de fabricație. Consiliul Județean pune la dispoziție terenul, iar un partener privat va face investiția în următorii doi ani. Ne propunem ca în ședința ordinară din luna iulie să aprobăm documentația de licitație, iar la începutul lunii august să lansăm procedura. Sperăm ca în prima parte a lunii septembrie să avem cel puțin o companie importantă interesată să realizeze terminalul cargo, în așa fel încât în anul 2023 să existe calea de rulare, platforma pentru staționarea aeronavelor și o parte din halele care vor ocupa terenul”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șimleu Silvaniei va avea stadion cu nocturnă și hotel

Articolul următor

Certitudini. Cu Cătălin Drulă & Co pe autostradă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share