Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transferoviar va opera cu trenuri Bombardier în Ardeal

Operatorul clujean Transferoviar Călători (TFC) a achiziționat 12 automotoare diesel Bombardier Talent BR 643. Printre rutele pe care acestea vor funcționa se numără cele din orașele Cluj-Napoca, Alba Iulia, Oradea și Târgu-Mureș. 

Primele șase dintre cele 12 automotoare diesel produse de Bombardier Talent și achiziționate de TFC sunt deja în România, conform Boarding Pass. Celelalte șase din lotul de 12 cumpărate de TFC vor ajunge în țară în săptămânile următoare. Înainte de a fi puse în circulație, automotoarele vor fi verificate și avizate de Autoritatea Feroviară Română, iar în decurs de 2-3 luni vor intra în serviciul comercial.

Printre rutele din jurul orașelor Cluj-Napoca și București pe care vor fi introduse aceste trenuri se află și Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă (AIHC). Alte rute pe care TFC va circula cu acest tip de tren sunt București – Buzău; Cluj-Napoca – Oradea; Cluj-Napoca – Alba Iulia; Cluj-Napoca – Târgu-Mureș.

Aceste automotoare pot atinge o viteză maximă de 100 km/h, iar în trecut au circulat în jurul orașului german Dusseldorf, fiind operate de compania Regiobahn. Opt dintre cele 12 automotoare au fost produse în 2004, iar alte patru, în 2001. Trenurile cu care TFC operează acum au fost produse în anii 1960-1970.

De la 1 iulie TFC va rămâne singurul operator privat cu trenuri în circulație pe relația București Gara de Nord – AIHC, deoarece compania Regio Călători Brașov se va retrage. Cealaltă societate care operează trenuri spre cel mai mare aeroport din țara noastră este compania națională CFR Călători București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Informaticienii de la Brinel au igienizat Lacul Beliș

Articolul următor

Cum au ajuns studiourile de videochat un business cu adevărat de succes?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share